Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

«Εκρηξη» κυβερνο-εθισμού στους εφήβους



Ο αριθμός των ελλήνων εφήβων που κρίνονται εθισμένοι στο Διαδίκτυο διπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια! Πολλοί απ’ αυτούς σερφάρουν ανεξέλεγκτα σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικούς «ναούς» του τζόγου!

Ο Μa(r)c είναι η μεγάλη αγάπη της ζωής της. Μαζί του περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, γελά, παθιάζεται, κλαίει, πηγαίνει για ψώνια, επικοινωνεί με τον καλύτερο τρόπο. Χάρη σε αυτόν έχει κάνει πολλές καινούργιες παρέες, χάρη σε αυτόν η ζωή έχει γίνει ένα ατελείωτο (κυριολεκτικώς) παιχνίδι. Τι και αν έχει κάνει μαύρους κύκλους επειδή δεν προλαβαίνει να κοιμηθεί πολύ προκειμένου να τον βλέπει;

Tραγουδιστές όπερας δημιουργούν ένα ανθρώπινο πιάνο


Ένα ανθρώπινο πιάνο που αποτελείται από τραγουδιστές της όπερας, προκάλεσε ενδιαφέρον στο Festival d'Opéra του Κεμπέκ, στον Καναδά.

Σχολική ζωή: παιδιά υπό πίεση

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ας δούμε τί γίνεται στο παιδί, στη διάρκεια του σχολικού έτους:

Η τέλεια εικόνα μιας ισορροπημένης παιδικής ηλικίας, δείχνει ένα παιδί να ασχολείται όσο προβλέπει το εκπαιδευτικό σύστημα με το σχολείο του, κάνει τις εργασίες του στο σπίτι και παίζει με όλη του τη ψυχή στον υπόλοιπο χρόνο της ημέρας και τα σαβατοκύριακα. Ομως, για πολλά από τα παιδιά της εποχής μας είναι μύθος, ένα άπιαστο όνειρο, που το βλέπουν από το παράθυρο τους γραφείου τους, στο απέναντι πάρκο με άλλα παιδιά, καθώς μελετούν μια από τις δυο γλώσσες που διδάσκονται επιπλέον ή την ώρα που μελετούν ένα μουσικό όργανο.

Όταν το μεγαλύτερο αδερφάκι πάει στο σχολείο...

Μην ξαφνιαστείτε εάν το μικρότερο παιδί σας αρχίσει να κλαίει γιατί του λείπει το αδερφάκι του, το οποίο ξεκίνησε το σχολείο. Μέχρι τα δύο τους χρόνια ο κόσμος των παιδιών συνήθως περιλαμβάνει τα μέλη της οικογένειας οπότε δεν τους είναι εύκολο όταν χάνουν την παρέα τους στο παιχνίδι ή δε μπορούν να κάνουν ό,τι και τα μεγαλύτερα αδέρφια τους.

«Βραδιά Ερευνητή 2013» - AstroParty στο ΝΟΗΣΙΣ



Το ΝΟΗΣΙΣ και το ΕΚΕΤΑ συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής δράσης "Βραδιά Ερευνητή 2013" το AstroParty, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013. 

Η πρωτοβουλία αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σκοπό να προβάλλει τον ρόλο του ερευνητή στην κοινωνία, το επιστημονικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί δείχνοντας ότι είναι ένας απλός άνθρωπος «κάποιος σαν και εμάς», που προσφέρει τα αποτελέσματα της έρευνάς του στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας. Παράλληλα, οι εκδηλώσεις αυτές στοχεύουν στην προώθηση του επαγγέλματος του ερευνητή ως μια πιθανή καριέρα για τους νέους. 

Εφηβικό Εργαστήρι Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής του Μουσείου Ηρακλειδών

"Γράφοντας ποίηση συντροφιά με τον κύριο M.C. Escher"
Τρία δίωρα μαθήματα λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής για παιδιά 13-16 ετών 
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013-Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013