Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Παιδικά "τικ". Θα πρέπει να μας ανησυχούν;

Γιατί αυτές οι μικρές του μανίες, όπως το να τρώει τα νύχια του, να ανοιγοκλείνει τα μάτια του, να δαγκώνει τα χείλια, μας προκαλούν δυσφορία; Γιατί μας κάνουν ακόμη και να νιώθουμε ενοχές; Έχουμε δίκιο;

Οι ξένες γλώσσες «γυμνάζουν» τον εγκέφαλο

Η γνώση μιας δεύτερης γλώσσας μπορεί να ενισχύσει τη δύναμη του εγκεφάλου, πιστεύουν επιστήμονες. Ερευνητές από το Northwestern University δηλώνουν ότι η γνώση 2 γλωσσών αποτελεί μορφή εγκεφαλικής εκπαίδευσης που τελειοποιεί τον εγκέφαλο. 

Προβολή: Unicef Child Abuse Prevention

Πολύ όμορφη και δυνατή διαφήμιση της UNICEF για την παιδική κακοποίηση.

Εκπαιδευτική δράση: Dancing to Connect

Ένα Εκπαιδευτικό πρόγραμμα χορού για ενίσχυση της συνεργασίας και της επικοινωνίας στα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας και της Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για μία σημαντική εκπαιδευτική δράση που θα παρουσιαστεί στους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Χώρο του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στις πρώην σταφιδαποθήκες Μπάρι στην οδό Όθωνος Αμαλίας 6, την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 στις 19:00.

Παρουσίαση του βιβλίου "Αυτό το ελάφι είναι δικό μου"


Οι εκδόσεις Ίκαρος και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Αυτό το ελάφι είναι δικό μου  του Oliver Jeffers.

Από 5 ετών
Είσοδος ελεύθερη 

Ο Γουίλι είχε ένα ελάφι. Δεν το είχε από πάντα. Το ελάφι είχε έρθει σ’ αυτόν πριν λίγο καιρό. Του Γουίλι του είχε περάσει από το μυαλό ότι, επειδή είχε έρθει σ’ αυτόν, δεν σήμαινε ότι είναι και δικό του. Παρόλα αυτά, σκέφτηκε να ονομάσει το ελάφι Μαρσέλ.

8 κόλπα με την Google για χρήση μέσα στην τάξη

Διαβάστε στο παρακάτω δωρεάν eBook, 8 απλά κόλπα με την Google για χρήση μέσα στην τάξη.

Σύνδεσμος eBook: