Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Βιβλιοκριτική: Η ώρα των σκύλων

Ένα βράδυ, την ώρα που οι άνθρωποι της γειτονιάς βγάζουν τους σκύλους τους για τη βραδινή βόλτα, η Τζέσικα, το πιστό λαμπραντόρ του μικρού Μεντερίκ, τον παρασύρει προς τις γραμμές του τρένου. Εκεί ανακαλύπτουν πεσμένο έναν ηλικιωμένο άντρα, νεκρό.
Ο επιθεωρητής που αναλαμβάνει την έρευνα δεν οσμίζεται απολύτως τίποτα σ' αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και ζητάει από τον Μεντερίκ, που γνωρίζει καλά τις συνήθειες και τις ιδιοτροπίες των σκύλων, να τον βοηθήσει να την εξιχνιάσουν.
Η ώρα των σκύλων θα είναι και ώρα του εγκλήματος;

ActionAid: Έχεις αποστολή...

Έχεις αποστολή...
…κι αυτή είναι να υποστηρίξεις το Γκιτέσι, μια απομακρυσμένη περιοχή της Ρουάντα, που χρειάζεται τη στρατηγική σου σκέψη!

Νομίζεις ότι είναι εύκολο να συντονίζεις τα προγράμματα της ActionAid σε μια φτωχή περιοχή όπως το Γκιτέτσι; 

Τι πρέπει να κάνεις για να σωθούν οι κάτοικοι από τη χολέρα; 
Τι θα κάνεις εάν έρθουν πλημμύρες; 
Πώς θα χρησιμοποιήσεις τα χρήματα που έχεις; 

Από ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να ντύνεται χωρίς να είστε από πάνω του και πώς μπορείτε να του το «διδάξετε»;

Το να μάθει ένα παιδί να ντύνεται μόνο του στηρίζεται σε μικρά καθημερινά μαθήματα.

Στην ηλικία των δύο ετών περίπου, ένα παιδί είναι σε θέση να βγάζει τις κάλτσες ή την μπλούζα του, αλλά η πλειοψηφία των παιδιών μπορούν και ντύνονται μόνα τους από την ηλικία των τριών ετών και μετά.

Τον τρίτο χρόνο οι κινήσεις του γίνονται πιο επιδέξιες. Το παιδί γίνεται όλο και πιο αυτοδύναμο η επιδεξιότητά του στο ντύσιμο βελτιώνεται σταθερά, παρόλο που χρειάζεται ακόμα καθοδήγηση.

Μήπως η κόρη σας έχει το «σύνδρομο της πριγκίπισσας»;

Μπορεί να μη το βρείτε ποτέ σε ιατρική εγκυκλοπαίδεια, αλλά όλα κορίτσια από τα δύο τους χρόνια και μετά πάσχουν από το «σύνδρομο της πριγκίπισσας»! Πρόκειται για μια φυσιολογική «φάση»; Και πώς να το διαχειριστούμε όταν η «πριγκιπική» συμπεριφορά της κόρης μας παρατείνεται;

Μελέτη για τις βελτιώσεις του συστήματος μεταφοράς μαθητών

Βασικό στόχο της παρούσας μελέτης με τίτλο «ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ» αποτελεί η διαμόρφωση ενός λειτουργικού, ευέλικτου για την κάλυψη των επιμέρους αναγκών των περιφερειών αποτελεσματικού και οικονομικά αποδοτικού (σχέση κόστους/ωφελειών) συστήματος για τη διαχείριση και υλοποίηση της μεταφοράς μαθητών, το οποίο θα μπορεί να έχει άμεση εφαρμογή και να βελτιώνει τις υφιστάμενες συνθήκες. Η μελέτη αυτή έχει ανατεθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης στο Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Παιδιά και υγιής διατροφική συμπεριφορά




Συχνά γίνεται λόγος για την υγιεινή διατροφή και πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να εκτεθούν σε αυτήν στη μικρή ηλικία ώστε να επιλέγουν να τρώνε υγιεινά και σαν ενήλικες. Αυτό είναι φυσικά πάρα πολύ σημαντικό, όμως δεν είναι αρκετό από μόνο του. Καμιά φορά πιο σημαντικό από το ΤΙ τρώνε τα παιδιά μας είναι το ΠΩΣ τρώνε τα παιδιά μας. Είναι δηλαδή εξίσου μεγάλη πρόκληση να μεγαλώσουμε παιδιά που θα έχουν υγιή σχέση με το φαγητό, ειδικά σε μία εποχή που οι διατροφικές διαταραχές γίνονται όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Τι σημαίνει υγιής σχέση με το φαγητό; Σημαίνει να τρώμε για θρέψη, να απολαμβάνουμε το φαγητό μας και να τρώμε όταν πεινάμε και όσο πραγματικά θέλουμε να φάμε. Πώς όμως μπορούμε να μεγαλώσουμε τέτοια παιδιά;

Προβολή: Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Διατροφής


Σε επιλεγμένες Διεθνείς Ημέρες, το UNRIC (Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για τη Δυτική Ευρώπη), σε συνεργασία με το Good Planet Foundation, θα δημοσιεύει κλιπ βίντεο από το project 7 δισεκατομμύρια Άλλοι, για να προβάλει τους φόβους, τα όνειρα ή τις δεσμεύσεις και τις ελπίδες πολιτών από όλο τον κόσμο.

Παιδική παχυσαρκία: Η σύγχρονη επιδημία που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε

Γράφει ο Γιάννης Χρύσου, Κλινικός Διατροφολόγος στον ιστότοπο http://www.paidiatriki.gr/-

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας δεν αποτελούσε πρόβλημα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα. Την τελευταία δεκαετία αρκετοί φορείς έχουν εντοπίσει τα ποσοστά εμφάνισης παχυσαρκίας στα ελληνόπουλα. Η ελληνική εταιρεία παχυσαρκίας, το Τμήμα Επιστήμης Διατροφής & Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής καταλήγουν στα ίδια ανησυχητικά αποτελέσματα, 1 στα 4 παιδιά παρουσιάζουν αυξημένο βάρος.

1η γιορτή βιβλίου στην Helexpo

Από 25 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει η « 1η Γιορτή βιβλίου- Bazaar 2013» στην κεντρική είσοδο της HELEXPO-ΔΕΘ.
Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Για πρώτη φορά συνεργάζονται 3 φορείς του Βιβλίου, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.
Πηγή: cityportal

Βόλτα με το καροτσάκι

Όλες οι μανούλες ανυπομονούν να έρθει η ώρα που θα πάνε βόλτα με το μωράκι τους. Είναι η πιο διασκεδαστική στιγμή της ημέρας καθώς η απόλαυση είναι αμοιβαία. Το μωράκι γνωρίζει τον έξω κόσμο βλέπει καινούριες εικόνες και τα ματάκια του λάμπουν αντικρίζοντας τον ήλιο και το γαλάζιο ουρανό!

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η πολυπόθητη στιγμή φτάσει και όλοι οι δρόμοι είναι αφιλόξενοι και γεμάτοι παρκαρισμένα αυτοκίνητα που κάνουν τη χαλαρωτική αυτή βόλτα να μοιάζει με αγώνα μετ’ εμποδίων;;;

Χαράλαμπος Ταμπάσης: Σκοτεινός και άδικος επίλογος καριέρας

Από τη νόσο Stargardt, μία ανίατη βλάβη των ματιών, που αναπτύσσεται όταν ο ασθενής ξεπεράσει το εικοστό έτος της ηλικίας του, προσβλήθηκε ο 27χρονος γκολκίπερ, Χαράλαμπος Ταμπάσης, και υποχρεώθηκε να κρεμάσει πρόωρα τα γάντια του, καθώς κανείς γιατρός, στα διαγνωστικά κέντρα όπου εξετάστηκε, δεν του έδωσε ελπίδα αποθεραπείας. Συγκλονιστική η εξιστόρηση της περιπέτειάς του από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο αμειβομένων ποδοσφαιριστών, λίγους μήνες αφότου ο Ταμπάσης υποχρεώθηκε να λύσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ελληνικό γραφείο της ActionAid αναζητά Βοηθό Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εσωτερικής Επικοινωνίας

Το ελληνικό γραφείο της ActionAid αναζητά Βοηθό Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού και Εσωτερικής Επικοινωνίας.

Τα παιδικά ρινγκ της Ταϊλάνδης (φωτορεπορτάζ)

Η φωτογράφος Sandra Hoyn, ήταν σε διακοπές στην Ταϊλάνδη το 2011, όταν κατά τύχη έπεσε επάνω σε έναν διαφορετικό και ακραίο διαγωνισμό Muay Thai κοντά στην Μπανγκόκ.

Γνωστή και ως «η τέχνη των οχτώ άκρων», όπου σχεδόν κάθε σημείο του σώματος βρίσκεται σε χρήση (συμπεριλαμβάνονται οι αγκώνες, τα γόνατα και οι γροθιές), το Muay Thai είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο άθλημα.

Νέα προγράμματα για τις γυναίκες θύματα βίας και για τους άνδρες που εμπλέκονται στη βίας ως θύτες

Ομάδες Υποστήριξης Γυναικών με την Εμπειρία της Κακοποίησης
Εκτός από την υποστήριξη των γυναικών σε ατομική βάση, είναι διαθέσιμες και οι ομάδες υποστήριξης των γυναικών με την εμπειρία της κακοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες υποστήριξης, είναι ομάδες οι οποίες απαρτίζονται από άτομα που μοιράζονται κοινές εμπειρίες και προβλήματα, στη συγκεκριμένη περίπτωση την εμπειρία της κακοποίησης, σε οποιαδήποτε μορφή και σε οποιοδήποτε πλαίσιο και αν αυτή έχει λάβει χώρα.

Ταινία για ένα παιδί «θαύμα»


Ο Αντρέ Ματιέ γεννήθηκε το 1929. Ηταν γιος του συνθέτη Ροντόλφ Ματιέ, αλλά στα τέσσερά του χρόνια άφηνε άφωνη την παγκόσμια μουσική κοινότητα με τις δεξιότητές του. Στα επτά έδωσε ρεσιτάλ παίζοντας μια δική του δημιουργία! Σπούδασε πιάνο και σύνθεση με υποτροφία στο Παρίσι. Οι κριτικοί τον είχαν χαρακτηρίσει «Καναδό Μότσαρτ».

Δυτική Ελλάδα: Το 15% των μαθητών πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού – Δράστες κυρίως αγόρια που χρησιμοποιούν σωματική βία

Αυξητικές τάσεις καταγράφουν σε ολόκληρη τη χώρα, και στην περιοχή μας, τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αστυνομικές Αρχές σύμφωνα με έρευνες, όσον αφορά την αύξηση του σχολικού εκφοβισμού και του εκφοβισμού μέσα από το διαδίκτυο.

Δυο κορίτσια συνελήφθησαν για bullying που οδήγησε στην αυτοκτονία ενός 12χρονου κοριτσιού

Την αυτοκτονία επέλεξε η 13 χρονη Rebecca Ann Sedwick ως μόνη λύση στο πρόβλημα του εκφοβισμού που βίωνε καθημερινά στο σχολείο της από μια ομάδα περίπου 15 κοριτσιών.