Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Γκάρι Σλάτκιν: Ας αντιμετωπίσουμε τη βία σαν μια μεταδοτική ασθένεια


Θεσσαλονίκη: Κέντρο για Χαρισματικά Παιδιά άνοιξε τις πύλες του

Με μια ειδική εκδήλωση στην βιβλιοθήκη Bissell του Κολεγίου Ανατόλια στην Θεσσαλονίκη, άνοιξε την Τετάρτη, τις πόρτες του το πρώτο «Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά» στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η στρατηγική αυτή συνεργασία έχει ως πρωταρχικό της στόχο τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού πλαισίου για τους χαρισματικούς μαθητές στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πρακτικά συμποσίων φεστιβάλ "Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει"

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο που έχει δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει τα πρακτικά συμποσίων του ετήσιου πανελλήνιου φεστιβάλ "Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει". Έχουν ήδη αναρτηθεί τα πρακτικά που αφορούν τη φετινή διοργάνωση.

Δήμος Βύρωνα: Ξεκινούν οι Ομάδες Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων

«Επτά βήματα για την κατανόηση και αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του παιδιού σας» είναι το θέμα των Ομάδων Ψυχοεκπαίδευσης Γονέων, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Κοινωνική Υπηρεσία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Βύρωνα.

ΟΓΑ: Ποιοι δικαιούνται το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων

H διοίκηση του ΟΓΑ παρέσχε διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χορήγησης και καταβολής του ενιαίου επιδόματος στήριξης τέκνων και του ειδικού επιδόματος σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.