Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Φροντίζοντας ένα συγκάτοικο με αναπηρία: πώς μια ομάδα φίλων ανέλαβε τη φροντίδα του κολλητού τους προκειμένου να μπορούν να ζουν όλοι μαζί

Η αγάπη, η αφοσίωση και η ανιδιοτέλεια δεν είναι αρετές που χαρακτηρίζουν τους τυπικούς νεαρούν 20–25 ετών. Σύμφωνα με όλα όσα βλέπουμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θεωρούμε ότι όλοι οι νέοι χαρακτηρίζονται από ανευθυνότητα, απερισκεψία και μια τάση να σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. 

Φτιάξτε με τα παιδιά εύκολα και όμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια!

Μελομακάρονα ψήσατε, δέντρο στολίσατε και τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμα πιο γιορτινό κλίμα στο σπίτι, καλώντας τα παιδιά να φτιάξουν μαζί σας τα πιο όμορφα γιορτινά στολίδια, είτε για εσάς είτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Έλενας Μπούλια στο mama365.gr

Οι Ελληνες αυξάνουν το μορφωτικό τους επίπεδο γενιά με γενιά

Ενας στους δύο Ελληνες με γονείς μέσης εκπαίδευσης έφτασε μέχρι το υψηλό επίπεδο, ενώ επτά στους δέκα από οικογένεια υψηλού επιπέδου το διατήρησε, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο εκπαίδευσης των Ευρωπαίων σε σχέση με αυτό των γονέων τους.

Ασφαλή παιχνίδια για χαρούμενες γιορτές

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι ημέρες αφιερωμένες στα παιδιά. Γνωρίζουμε όμως με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξουμε τα παιχνίδια που θα τους χαρίσουμε;

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. μας συμβουλεύει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την ασφάλεια των παιχνιδιών.

Οι λανθασμένες συμβουλές και τα μόνιμα… τραύματα

Συναισθηματική ασφάλεια - Attachment Parenting
Ίσως έχετε ακούσει τον όρο «attachment parenting», που μεταφράζεται σε «ανατροφή συναισθηματικής προσκόλλησης». Δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό παιδίατρο William Sears, με βάση τη θεωρία του παιδοψυχίατρου John Bowlby για την προσκόλληση

Η βελτίωση της διατροφής γονέων και παιδιών κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Τον καθοριστικό ρόλο των γονιών στη διαμόρφωση ορθής διατροφικής συμπεριφοράς και την υιοθέτηση σωματικής άσκησης από τα παιδιά, καταδεικνύει η πρώτη επιστημονική έρευνα που εκπόνησε η μη κυβερνητική οργάνωση «Η Διατροφή του Παιδιού». 

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες για τα παιδιά της «Κιβωτού»

Η Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟS σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρα και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, για την περίοδο των Χριστουγέννων, με σκοπό την συγκέντρωση δώρων και χρημάτων για τα παιδιά της «Κιβωτού».

*χειρός τεχνήματα*, *Χριστουγεννιάτικο Παζάρι*, ΛΕΜΜ-Θεσσαλονίκης

* χειρός τεχνήματα *
Τετάρτη 18 – Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
10:30 – 21:30 * Χριστουγεννιάτικο Παζάρι *