Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Χριστούγεννα Μυρίζει...



Η σημασία των χριστουγεννιάτικων παραμυθιών για τα παιδιά

Πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε στα παιδιά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και να τους εντρυφούμε στον μύθο του Αγιου Βασίλη;

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Πρόσβαση άνευ ορίων

Ούτε η Ελλάδα ούτε η Αθήνα φημίζονται για το σεβασμό που επιδεικνύουν απέναντι στους ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας. Κάτι πρόκειται ν' αλλάξει όμως έστω για τους επόμενους μήνες. Μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων υπό τον γενικό τίτλο Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων) που θα πραγματοποιηθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα δώσουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας (κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης) να συμμετέχουν σε εργαστήρια σύγχρονου χορού με απώτερο στόχο να βελτιώσουν τη σχέση με το σώμα τους.

Αποφεύγετε να δίνετε στο παιδί τροφές, που "κρύβουν" ζάχαρη

Κανένας γονιός δεν θέλει το παιδί του να φθάσει την παχυσαρκία ή να αποκτήσει σακχαρώδη διαβήτη λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης. Δεν είναι, όμως, η ζάχαρη αυτή καθεαυτή, που μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες εκπλήξεις. 

«Ανακαλύπτω τα μυστικά του Εθνικού Κήπου»

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 11:00 – 13:00, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 χρόνων με θέμα «Ανακαλύπτω τα μυστικά του Εθνικού Κήπου» στον Εθνικό Κήπο.