Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μεϊσούν Ζαΐντ: Έχω 99 προβλήματα... η εγκεφαλική παράλυση είναι μόνο ένα απ' αυτά

«Έχω εγκεφαλική παράλυση. Ταρακουνιέμαι συνεχώς», λέει η Μεϊσούν Ζαΐντ στην αρχή αυτής της συναρπαστικής, ξεκαρδιστικής ομιλίας. (Αλήθεια, είναι ξεκαρδιστική.) «Είμαι σαν τη Σακίρα σε συνδυασμό με τον Μοχάμεντ Άλι». Με χάρη και πνεύμα, η Αραβο-Αμερικανίδα κωμικός μας πηγαίνει μια περιοδεία στις περιπέτειες που έζησε ως ηθοποιός, φιλάνθρωπος και συνήγορος για τα άτομα με αναπηρία.
Δείτε την ομιλία της στο TED με ελληνικούς υπότιτλους, εδώ.

Στοιχεία λαϊκού παραμυθιού στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία για παιδιά

Η κα Λότη Πέτροβιτς μοιράζεται μαζί μας ένα απόσπασμα από το βιβλίο «“Όπως και στ’ αηδόνια” - για την παιδική λογοτεχνία χωρίς ψευδαισθήσεις (εκδόσεις Πατάκης 1995-εξαντλημένο). Διαβάστε το!
Ο τίτλος αυτού του κειμένου ίσως δίνει την εντύπωση ότι προσεκτικά θα απαριθμήσω όλα τα στοιχεία των λαϊκών παραμυθιών που έχουν κατά καιρούς επισημανθεί, και με λεπτομέρειες θα αναφέρω κάθε τέτοιο στοιχείο που εντοπίζεται στη σύγχρονη πεζογραφία για παιδιά. Μπορεί και να περίμενε κανείς ότι θ' αναφερθώ, για παράδειγμα, στις 31 λειτουργίες των δρώντων προσώπων που καταγράφει ο Προπ, και θα επιχειρήσω κάποια συσχέτιση με τις λειτουργίες και τα πρόσωπα στη σύγχρονη παιδική μας λογοτεχνία. 
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

«Αγαπητό Ίντερνετ: Είναι ο γιος μου έξυπνος και η κόρη μου όμορφη;»

Σαν γονείς, το μόνο που θέλουμε για τα παιδιά μας είναι να γίνουν ευτυχισμένα κι επιτυχημένα στη ζωή τους. Ωστόσο, η έννοια του επιτυχημένου ενδέχεται να διαφέρει στο μυαλό μας ανάλογα με το φύλο τους. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα έρευνα της Google, που αναφέρει ότι οι αναζητήσεις των γονιών που έχουν γιους διαφέρει από τις αναζητήσεις εκείνων που έχουν κόρες.

Στην ενδομήτρια ζωή έχουν τις ρίζες τους τα καρδιαγγειακά προβλήματα

Η ανάπτυξη του εμβρύου τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του έχει καίρια σημασία για την μελλοντική υγεία της καρδιάς, αποφαίνεται ολλανδική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal

Ανύπαντρες μητέρες, το μεγαλύτερο ταμπού στην Κίνα

Οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου στη Λαϊκή Κίνα ήταν παράνομες ιστορικά ως «χθες», ως το 1997. Εκτοτε το προγαμιαίο σεξ αποτελεί σχετικά συνηθισμένο, για μια πολύ συντηρητική κοινωνία όπως η κινεζική, φαινόμενο, ωστόσο τα ταμπού που περιβάλλουν τις ανύπαντρες μητέρες υφίστανται ακόμη. Οπως αναφέρει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», αυτή η κατάσταση σταδιακά αλλάζει, αλλά το στίγμα παραμένει.

Δωρεάν εκπαίδευση στα Social Media για ΜΚΟ

Tη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση των Social Media προσφέρουν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα η OTEAcademy και η XPLAIN, κορυφαία εταιρεία στο χώρο του Content Marketing. Για το σκοπό αυτό, σχεδιάστηκε ένα εξειδικευμένο Workshop, με σκοπό να βοηθήσει τα στελέχη των Μ.Κ.Ο. να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τη δυναμική του Social Web.