Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Υποβολή δικαιολογητικών υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014

Εγκύκλιο για την υποβολή δικαιολογητικών υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Για να ανοίξετε την εγκύκλιο κάνετε κλικ εδώ

Δωρεάν φυσιοθεραπείες από το δήμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν παροχή φυσιοθεραπειών προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για τους επόμενους 5 μήνες, στους οικονομικά αδύνατους και ανασφάλιστους κατοίκους του.

Τα περιστατικά που αφορούν σε αποκατάσταση νευρολογικών παθήσεων και χρόνιες μυοσκελετικές παθήσεις θα αντιμετωπίζονται με χειρομαλάξεις και κινησιοθεραπεία από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Ο μικρός Πινόκιο

Τα παιδιά λένε ψέματα για διαφορετικούς λόγους αναλόγως την ηλικία. Τα πολύ μικρά παιδιά δεν μπορούν ακόμη να είναι σε θέση πάντοτε να διακρίνουν τη φαντασία από την πραγματικότητα.

Τα παιδιά σε μικρή ηλικία μπορεί να πουν ψέματα επειδή χωρίς πρόθεση έχουν ξεχάσει να κάνουν κάτι. Γύρω από την ηλικία των 5 ή 6 ετώ τα παιδιά αρχίζουν να αναπτύσσουν μια πιο συνεπής κατανόηση της διαφοράς ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα και είναι λιγότερο πιθανό να επιμείνουν ότι οι φαντασιώσεις τους είναι αληθινές. Γύρω από αυτή την ηλικία, το παιδί αρχίζει να αναπτύσσει μια συνείδηση και καταλαβαίνει ότι ορισμένες συμπεριφορές μπορεί να απογοητεύσουν τους γονείς του/της και να νιώσει ενοχές που συνδέονται με το παράπτωμα. Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, επίσης λένε ψέματα ή υπερβάλλουν εκτενώς, προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση (Σχεδίαση, δημιουργία και χρήση)

Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Βρετανικό Συμβούλιο σας προσκαλούν, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στην πρωτότυπη εκδήλωση με θέμα: «Το Ψηφιακό Παιχνίδι στην Εκπαίδευση: Σχεδίαση, δημιουργία και χρήση». H εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, σε γονείς και παιδιά. Για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων και των ομιλιών δεν είναι απαραίτητη η εξοικείωση με τον προγραμματισμό.

Σε αναζήτηση χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών στην Κομοτηνή

Το CTY εντοπίζει χαρισματικούς μαθητές και τους προσφέρει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να ανταποκρίνονται στις εξαιρετικές τους ικανότητες