Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Κατασκευη: Στολή Minion


Μία από τις πολλές ιδέες που κυκλοφορούν φέτος για αποκριάτικες στολές είναι και αυτή των συμπαθέστατων minion. Εάν θέλετε να φτιάξετε στολή για τα παιδιά σας, δείτε εδώ σχετικές οδηγίες.

Δια-σχολικός διαγωνισμός

"...Το Consumer Classroom, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ξεκινά τον δεύτερο ετήσιο Διασχολικό Διαγωνισμό του. Καλούμε όλα τα δευτεροβάθμια σχολεία από κάθε γωνιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμετάσχουν, να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους και να εργαστούν ομαδικά πάνω στο εξής θέμα: Διαδικτυακές Αγορές.

Ημερίδα: «Η αγάπη δημιουργεί οικογένειες»

H ομάδα «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Η αγάπη δημιουργεί τις οικογένειες». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, 2014 στο ξενοδοχείο Τιτάνια της Αθήνας. Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤ οικογένειες στην ελληνική κοινωνία.
Διαβάστε το πρόγραμμα της ημερίδας, αλλά και περισσότερα για την ομάδα «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» εδώ.

Παραμύθια με χάρτινα παπούτσια

Είναι ένα καινούριο ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής, που μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες από τα χωριά των Τρικάλων αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό, με τον δικό τους εκφραστικό τρόπο, παραμύθια και ιστορίες με οικουμενικό και διαχρονικό χαρακτήρα. Ένα οδοιπορικό καταγραφής, μύησης και μνήμης, με παραμύθια του κάμπου και των βουνών, που υπογράφει ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές. Μετά το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά», με θέμα μικρά παιδιά Ελλήνων Εβραίων που σώθηκαν από τον θάνατο κατά τη γερμανική Κατοχή χάρη στην προστασία που τους πρόσφεραν Χριστιανοί, ο γνωστός σκηνοθέτης αλλάζει ρότα. Στη νέα του ταινία με τίτλο «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» αναδεικνύει τους θησαυρούς μιας προφορικής παράδοσης που αντιστέκεται και επιμένει, σε πείσμα των καιρών.

7ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης "Οι μαθητές γράφουν ποίηση"

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21η Μαρτίου) προκηρύσσει τον 7ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης, με θέμα «Οι Μαθητές Γράφουν Ποίηση». 

"Ωραία μου Κυρία" Μουσικοθεατρική παράσταση από την Very Special Arts Hellas

Η μουσικοθεατρική ομάδα της Ελληνικής Εταιρείας Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με ειδικές Ανάγκες - Very Special Arts Hellas παρουσιάζει την παράσταση: «Ωραία μου Κυρία» διασκευή του γνωστού κινηματογραφικού έργου στον Πολυχώρο Άννα & Μαρία Καλουτά – Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Τιμοκρέοντος 6α - Νέος Κόσμος, πίσω από την εκκλησία του Αγ. Σώστη).

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 10:30 π.μ. (παράσταση για γενικά και ειδικά σχολεία) και
Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 8:00 μ.μ. (παράσταση για το κοινό)
Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ - Η αίθουσα είναι προσβάσιμη.

Σε ευρύ διάλογο για την εκπαίδευση καλούν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων

Tη μείωση του αριθμού των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία κατά 5,7% τη διετία 2010-2011 και στροφή πολλών νοικοκυριών στα δημόσια σχολεία, καταγράφει μεγάλη έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή σε συνέδριο, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων.

Αλλάζουν το νόμο μετά το «πάθημα» του τυφλού μαθητή

Στην επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας με αφορμή την περιπέτεια του αριστούχου τυφλού μαθητή Αργύρη Κουμτζή, ο οποίος δεν μπορεί να εισαχθεί στη σχολή της επιλογής του (Φυσικό Θεσσαλονίκης) λόγω σχετικής απαγόρευσης της σχολής.