Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Βιβλιοκριτική: Στις στάχτες

Μαύρος καπνός σημαδεύει έναν καλοκαιρινό, καταγάλανο ουρανό. Ένα σχολείο τυλίγεται στις φλόγες. Η Γκρέις βλέπει από μακριά τον καπνό και ξέρει ότι η έφηβη κόρη της βρίσκεται ακόμα μέσα. Χωρίς να λογαριάσει τον κίνδυνο ορμά στο φλεγόμενο κτίριο για να τη γλιτώσει...
Μετά την καταστροφή οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, αλλά αδυνατούν να ρίξουν φως στην τραγωδία. Όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, η Γκρέις ξεκινάει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να αποκαλύψει τον εμπρηστή πριν εκείνος συνεχίσει το μακάβριο έργο του. 
Ποιος από τους υπόπτους είχε το κίνητρο και γιατί; 

Παιδιά που κακοποιούν σεξουαλικά άλλα παιδιά

Από την ιστοσελίδα singleparent.gr

Ως ψυχολόγος, είχα πολλές ευκαιρίες να μιλήσω με παιδιά πολλών ηλικιών σχετικά με το πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους, από τη σεξουαλική κακοποίηση. Μίλησα με παιδιά 4, 5 και 6 ετών σχετικά με τη σκληρή πραγματικότητα ότι δηλαδή υπάρχουν ενήλικες που μπορεί να γνωρίζουμε και να εμπιστευόμαστε αλλά να μας αγγίζουν σε μέρη του σώματος που δεν πρέπει. Επίσης, έχω μιλήσει με παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών αλλά και εφήβους σχετικά με το πώς να προστατευτούν από άλλους εφήβους που ενδεχομένως να προσπαθήσουν να τους κακοποιήσουν σεξουαλικά. Όμως δεν θα ξεχάσω ποτέ, εκείνη τη μία φορά που μου ζητήθηκε από κάποιο σχολείο, να μιλήσω σε μια τάξη με παιδιά Δευτέρας δημοτικού σχετικά με έναν συγκεκριμένο συμμαθητή τους, που τα άγγιζε συνέχεια σε μέρη του σώματος που δεν έπρεπε. Δεν μου είχε τύχει ποτέ να μιλήσω σε παιδιά για τη σεξουαλική κακοποίηση από άλλα παιδιά και για το πώς θα μπορούσε να τα βλάψει ένα άλλο παιδάκι.

Retour (Η επιστροφή) | Natalia Chernysheva


Απολαύστε αυτήν τη σύντομη αφήγηση με τόσο ποιητική υπογραφή και τίτλο «H επιστροφή«, η οποία αναφέρεται στην παιδική αντίληψη του σχετικού μεγέθους των πραγμάτων: δεν μας φαινόντουσαν όλα μεγαλύτερα, ακόμα και γιγάντια, τότε;
Το έργο είναι της Natalia Chernysheva.
Πηγή: People&Ideas

Θεατρική παράσταση «ΚΑΡΒΟΥΝΟ» από το Θέατρο Κωφών Ελλάδος

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Θέατρο Κωφών Ελλάδος, δοκιμάζει τη συνύπαρξη κωφών και ακουόντων ηθοποιών μαζί στη σκηνή. Μοιράζονται τους ίδιους ρόλους συμπράττοντας σε ένα πείραμα που στόχο του έχει την απόλυτη ενσωμάτωση και συνεργασία κωφών και ακουόντων καλλιτεχνών.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 7 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ, ώρα 21:00.

Νέο πρόγραμμα για παιδιά με διανοητική αναπηρία: «Νεαροί Αθλητές»

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο συνεργασίας με τα SpecialOlympics Ελλάς, ξεκινά ένα πρότυπο αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με διανοητική αναπηρία, ηλικίας από 2 έως 8 ετών. Το πρόγραμμα με τίτλο «Νεαροί αθλητές-Young Athletes» είναι ειδικά δια μορφωμένο και επικεντρώνεται στη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μιας σειράς κατάλληλων αναπτυξιακά δραστηριοτήτων, σχεδιασμένων ειδικά για μικρά παιδιά και τις οικογένειες τους..

Έρχονται ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν τα πρώτα ΙΕΚ και ΣΕΚ σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Ειδικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (http://seepea-stella.blogspot.gr) ο Πρόεδρος κ. Βούγιας. 

Κίνδυνος αποβολής ή έκτοπης κύησης για τις παθητικές καπνίστριες

Οι γυναίκες που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο αποβολής ή έκτοπης κύησης, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control.