Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

5 κοινοί μύθοι για τη δυσαριθμησία

Μύθος 1: Όλα τα παιδιά με δυσαριθμησία έχουν τις ίδιες δυσκολίες στα μαθηματικά. 
Πραγματικότητα: Η δυσαριθμησία αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα μαθηματικών θεμάτων, επομένως οι δυσκολίες κάθε παιδιού μπορεί να είναι διαφορετικές. Για παράδειγμα, κάποια παιδιά με δυσαριθμησία μπορεί να δυσκολεύονται με τις βασικές έννοιες των αριθμών. Άλλα παιδιά δυσκολεύονται πολύ στην οπτικο-χωρική σκέψη που απαιτείται στη γεωμετρία. Το στοιχείο που φαίνεται να είναι κοινό στα περισσότερα παιδιά με δυσαριθμησία είναι η δυσκολία τους να θυμούνται βασικά μαθηματικά γεγονότα και να επιλύουν προβλήματα μαθηματικών. 

Τα παιδιά ξέρουν να μπαίνουν στο ίντερνετ πριν μάθουν να κάνουν ποδήλατο!

Το έχετε ήδη διαπιστώσει από το δικό σας παιδί ή τα πιτσιρίκια του κοινωνικού σας περιβάλλοντος: σε θέματα τεχνολογίας, τα παιδιά απλώς δεν «πιάνονται». Και αυτό προφανώς συμβαίνει σχεδόν σε όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύει η έρευνα που έκανε η AVG (εταιρεία λογισμικού ασφαλείας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές) με τη συμμετοχή 6.017 γονιών από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. 

Προβολή: Πόλεμος. Συμβαίνει δίπλα μας.



Οι κλόουν τρομάζουν ή διασκεδάζουν τα παιδιά;

Αν θυμηθούμε κλασικές παιδικές ταινίες της Ντίνσεϊ όπως για παράδειγμα τον Ντάμπο, το μικρό χαριτωμένο ελεφαντάκι με τα όμορφα γαλάζια μάτια και τα μεγάλα αυτιά που όλοι τον κοροϊδεύουν τόσο πολύ για αυτά, η πιο ατιμωτική στιγμή για αυτόν έρχεται όταν τον κάνουν κλόουν!
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Βαλασίας Βαρδέλλη, ιδιοκτήτριας του παιδικού σταθμού- νηπιαγωγείου «Το Παλατάκι», όπως δημοσιεύτηκε στη Ροδιακή

Τρέξτε με την «ΑΜΥΜΩΝΗ»

Στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»,
ελάτε να τρέξουμε με την «ΑΜΥΜΩΝΗ»,
για την «ΑΜΥΜΩΝΗ»,
για την ΥΓΕΙΑ μας.

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 «Η ΑΜΥΜΩΝΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» θα συμμετάσχει στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» με την δική της «ομάδα δρόμου» (Amymoni running team) και προσκαλεί όσους θέλουν να ενταχθούν σ’ αυτή:

· Τρέχοντας στις διαδρομές των 42, των 10 ή των 5 χλμ., ή

· Περπατώντας στις διαδρομές των 10 ή των 5 χλμ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Goalball Ανδρών/Γυναικών

H Α' (απο τις τρείς) Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Goalball Ανδρών/Γυναικών, διοργανώνεται απο την ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ στις 28 με 30 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί μετά την οριστικοποίηση των συμμετοχών.
Πηγή: Facebook

Οι εμπειρογνώμονες ωθούν σε δράση για να βοηθήσουν τα παιδιά επαίτες

Τα παιδιά που ζητιανεύουν στους δρόμους αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά οι εμπειρογνώμονες και οι ΜΚΟ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ωθούν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση.

Του Ντράζεν Ρεμίκοβιτς για τους Southeast European Times στην Ποντγκόριτσα

Εκδήλωση "Εγκέφαλος και Γλώσσα" στο Ιδρυμα Ευγενίδου

Τι είναι η γλώσσα και πόσα διαφορετικά είδη υπάρχουν; Πώς εξελίχθηκε η γλώσσα στον άνθρωπο; Ποιες περιοχές του εγκεφάλου είναι υπεύθυνες για την λειτουργία της γλώσσας και ποιες βλάβες σχετίζονται με αυτές τις περιοχές; Τι είναι η γλωσσική αφασία; Τι είναι η νοηματική γλώσσα; Τι είναι γλωσσικός στιγματισμός; 

Διακεκριμένοι επιστήμονες αναλαμβάνουν να απαντήσουν σ’ αυτά, αλλά και σε πολλά άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας στην ειδική ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο: «Εγκέφαλος και Γλώσσα», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο).