Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Προβολή: Το Κούρεμα


ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ (Βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα)
7ο Φεστιβάλ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;
11ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής / 2014

Οταν τα «πρωτάκια» δεν είναι έτοιμα για τη φοίτηση στο Δημοτικό

Ολοκληρώνοντας το Νηπιαγωγείο, η μετάβαση στην Πρώτη Δημοτικού δεν είναι εγγυημένη για όλα τα παιδιά. Εφόσον προκύψουν ενδείξεις από τη διαδικασία ανίχνευσης της «σχολικής ετοιμότητας», ορισμένα εξάχρονα θα χρειαστεί να επαναλάβουν την τάξη. Πολλοί γονείς αντιδρούν. Κάποιοι άλλοι αντιμετωπίζουν την επαναφοίτηση ως μια ευκαιρία να θεμελιώσουν καλύτερο σχολικό μέλλον για το παιδί τους.

Familygoesout: Γονείς σε απόγνωση, startup εν δράσει



Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή αρκετών μανάδων, εάν σε εστιατόρια υπήρχαν «αλλαξιέρες» ή ειδικός χώρος θηλασμού, ταξί με καρεκλάκια για μωρά και ξενοδοχεία με κούνιες; Πώς θα σάς φαινόταν εάν μπορούσατε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο χωρίς να αφήσετε το νεογέννητο μωρό σας σπίτι; Γνωρίζατε ότι το μουσείο της Ακρόπολης έχει ειδικές υποδομές για παιδιά έως 14 ετών, όσο εσείς ξεναγείστε στα αρχαιολογικά ευρήματα του Ιερού Βράχου; Εάν πάλι, δεν μπορείτε να σχηματίσετε στο μυαλό σας την εικόνα ενός τουρίστα που φτάνει στον «Ελευθέριο Βενιζέλο» και εφοδιάζεται με βιολογικές βρεφικές τροφές για τις διακοπές του στη χώρα μας, είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνετε! Η επανάσταση του «νέου γονιού, όχι πια σπίτι!» ήρθε και ακούει στο όνομα «familygoesout.com». Πρόκειται για τον νέο «ηλεκτρονικό οδηγό» για νέους γονείς (και όχι μόνο) που αδυνατούν να ξεμυτίσουν από το σπίτι, λόγω του ότι δεν γνωρίζουν ποια καταλύματα, camping ή αξιοθέατα διαθέτουν τις κατάλληλες παροχές και ανέσεις για το φαγητό, τον ύπνο και την ασφάλεια του παιδιού τους. 

Δυνατότητα εθελοντικής διδασκαλίας στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Εκπαιδευτικοί θα μπορούν εθελοντικά να προσφέρουν διδακτικό έργο στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στον κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι στα Σ.Δ.Ε. μπορούν να προσφέρουν διδακτικό έργο εθελοντές εκπαιδευτικοί ευαισθητοποιημένοι και ενημερωμένοι στη φιλοσοφία και το πρόγραμμα των Σ.Δ.Ε..

Βιβλιοθήκες σε απομακρυσμένες περιοχές φτιάχνουν εθελοντές δημοσιογράφοι

Πηγή
Μια ξεχωριστή βιβλιοθήκη για παιδιά και νέους, ένας ιδιαίτερος χώρος δημιουργικής απασχόλησης και μελέτης, δημιουργήθηκε στο ορεινό χωριό Κρανιά Γρεβενών, στις παρυφές της Βάλια Κάλντα, με πρωτοβουλία του Δικτύου Εθελοντών "Δημοσιογράφοι σε Δράση -Journalists Acting". 

Ολλανδία: Θετικές επιδόσεις και υψηλές προκλήσεις στην εκπαίδευση

Το ολλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα πετυχαίνει συχνά υψηλές διεθνείς αξιολογήσεις. Όμως ο πολιτισμικός και φυλετικός διαχωρισμός αποτελούν σημαντικά ζητήματα. Πώς οι Ολλανδοί βελτιώνουν τα αποτελέσματά τους για όλους τους μαθητές;

Στο Θέατρο Κατ' Οίκον Θεατές και Ηθοποιοί Είναι «Γυμνοί»

Πηγή
Της Μανωλίας Κίτσου στο vice.com

Το «θέατρο κατ’οίκον» ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ήταν μια ιδέα του τότε διευθυντή του, Σωτήρη Χατζάκη. Από το Εθνικό Θέατρο υιοθετήθηκε και ξεκίνησε τον Δεκέμβρη του 2013. Απευθύνεται σε ανθρώπους που για λόγους υγείας, ηλικίας, οικονομικούς δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση σε μία θεατρική σκηνή. Σε συνεργασία με Δήμους, το Εθνικό Θέατρο δημιουργεί παραστάσεις που παίζονται στο σπίτι ιδιωτών εντελώς δωρεάν, αρκεί ο ιδιώτης να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του είτε στο Δήμο του, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», είτε καλώντας στο Εθνικό Θέατρο. Η Στέλλα Ράπτη, θεατρολόγος, ηθοποιός και υπεύθυνη του προγράμματος και η Ιφιγένεια Θεοχαρίδη, απόφοιτη δραματικής σχολής και θεατρολόγος, δεν θεωρούν τον εαυτό τους «θεραπευτή» του μοναδικού θεατή τους κάθε φορά που μπαίνουν σε ένα σπίτι για να παίξουν μια παράσταση. Αλλά παραδέχονται ότι αρκεί ένας θεατής για να νιώσει ο ηθοποιός «καλύτερος άνθρωπος».