Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Tι προβλέπει ο έλεγχος υγείας του μαθητή πριν από το άνοιγμα των σχολείων;

Εφτασε η ώρα, τα σχολεία ανοίγουν! Μια σημαντική κίνηση αυτής της περιόδου είναι ο προληπτικός έλεγχος της υγείας του παιδιού μας από τον παιδίατρο. Η πρόληψη είναι πάντα πιο σημαντική από τη θεραπεία και στα παιδιά αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο.

5 τρόποι για να προετοιμάσετε το παιδί σας να μάθει ανάγνωση

Τα περισσότερα παιδιά δεν είναι έτοιμα για να αρχίσουν να αποκωδικοποιούν λέξεις μέχρι την ηλικία των πέντε με επτά χρονών. Όμως αρκετά νωρίτερα, μπορείτε να «ξυπνήσετε» την ικανότητα της ανάγνωσης του παιδιού σας.

Ίδρυμα Ευγενίδου: Εργαστήριο για τον κινηματογράφο και τις οπτικοακουστικές τέχνες για μαθητές 14 ετών και άνω

Ένα πρωτότυπο εργαστήριο με τίτλο «Συλλαβίζοντας τη γλώσσα της εικόνας ή πώς να λέμε ιστορίες με εικόνες», διοργανώνει το νέο Εργαστήριο Τεχνολογίας UTech lab του Ιδρύματος Ευγενίδου, από τις 15 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου (από 17:00 έως 20:00).

Τι επιτρέπεται να χρεώνουν επιπλέον οι παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ και τι οχι

Την δέουσα προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι γονείς που ωφελούνται φέτος απο το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας μέσω του ΕΣΠΑ από παιδικούς ,βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ . Κάθε χρόνο εμφανίζονται φαινόμενα παράτυπων χρεώσεων απο ορισμένους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα , στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούν . Επειδή η ενημέρωση είναι η καλύτερη προστασία το dikaiologitika.gr παρουσιάζει τις περιπτώσεις που μπορούν να υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις αλλά και σε ποιες περιπτώσεις και υπηρεσίες δεν πρέπει οι γονείς να αποδίδουν οποιοδήποτε χρηματικό αντίτιμο. 

Κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του μικροβιακή ταυτότητα

Όταν μια οικογένεια μετακομίζει σπίτι, δεν παίρνει μαζί της μόνο το νοικοκυριό· παίρνει και τα μικρόβιά της, τα οποία μάλιστα χρειάζονται μόνο λίγες ώρες μέχρι να καταλάβουν τους χώρους της νέας κατοικίας. Στο μέλλον, λένε οι ερευνητές, το λεγόμενο «μικροβιακό αποτύπωμα» ίσως αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο τόσο για την ιατρική όσο και για την εγκληματολογία.