Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζω την Αλλεργία μου»

H Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) διοργανώνει Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με θέμα «Ζωγραφίζω την Αλλεργία μου». Η έκθεση αποσκοπεί στο να βοηθήσει τα παιδιά, μέσα από τη ζωγραφική, να εκφράσουν πως βιώνουν την αλλεργία τους ενώ παράλληλα, μέσα από τα μάτια των παιδιών, να ενημερωθεί η κοινωνία για το τι σημαίνει η αλλεργία για τους πάσχοντες και το περιβάλλον τους,.

Προβολή: It's time to act on Our Watch


Τι ονειρεύονται τα παιδιά για το μέλλον τους; Τι δεν υπάρχει στα όνειρά τους;
Μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε τη βία κατά των γυναικών και των παιδιών.

Πότε είναι έτοιμο ένα παιδί να μείνει μόνο στο σπίτι;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα αφήναμε το παιδί μας μόνο στο σπίτι για λίγο ή περισσότερο χρόνο, όπως, για παράδειγμα, μια μέρα που τα σχολεία κλείνουν λόγω καιρού και δεν βρίσκουμε κανέναν να το κρατήσει. Σε μια τέτοια κατάσταση είναι φυσιολογικό να είμαστε λίγο (ή περισσότερο) ανήσυχοι, ιδιαίτερα αν είναι η πρώτη φορά.Ωστόσο, μπορεί, όπως πολλές φορές έχουμε πει, με λίγη προετοιμασία να νιώσουμε πιο σίγουροι. Μάλιστα, αν χειριστούμε σωστά τα πράγματα, το να μείνει το παιδί μας μόνο στο σπίτι ίσως αποδειχτεί θετική εμπειρία.

Τεχνότοπος - εκθεσιακό φεστιβάλ για τις τέχνες και το παιδί

Η ομάδα του Τεχνότοπου είναι μια μεγάλη δημιουργική ομάδα!!! 
47 ομάδες και φορείς θα συναντηθούμε στις 27 & 28 του Σεπτέμβρη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης! Ετοιμάζουμε εργαστήρια, παιχνίδια δρώμενα και παραστάσεις. Δείτε τις ομάδες:

Bloomberg Philanthropies Cchallenge 2014: Ανάμεσα στις νικήτριες πόλεις ήταν και η Αθήνα, για το ΣυνΑθηνά

Το Bloomberg Philanthropies ανακοίνωσε τους νικητές του Mayors Challenge 2014 (η Πρόκληση των Δημάρχων), ενός διαγωνισμού ιδεών που ενθαρρύνει τις πόλεις να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων και τη βελτίωση της ζωής στην πόλη – με τη δυνατότητα να διαδοθούν και σε άλλες πόλεις. 

Μια βιβλιοθήκη με ενυδρείο!

Πού αλλού? Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, στην οδό Έλλης 8, στη Βέροια.

Οι ανακαινισμένοι χώροι του 1ου ορόφου και του ημιορόφου της Βιβλιοθήκης ξεκινούν τη λειτουργία τους την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι νέες εγκαταστάσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν πρόσβαση σε πολλές πηγές πληροφόρησης (έντυπες και ηλεκτρονικές), αλλά και ποικίλες υπηρεσίες με στόχο την εξερεύνηση της δημιουργικότητας και την προώθηση της καινοτομίας.

12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών