Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Προβολή: Crossing


Πριν - καλοπροαίρετα- βοηθήσετε, ρωτήστε!

«Κόμικς, ένα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο»

«Τα κόμικς είναι ένα αυτόνομο,
δυναμικό μέσον αφήγησης,
το οποίο μπορεί να μιλήσει για τα πάντα» Λ.Τ
Η ένταξη των κόμικς στην εκπαιδευτική ή καλύτερα στη μαθησιακή διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια ερεθισμάτων για την αναζήτηση γνώσης, τόσο για θέματα που σχετίζονται άμεσα με τη σχολική εκπαίδευση όσο κυρίως για θέματα που αφορούν την ευρύτερη κατανόηση και κοινωνική συμπεριφορά.

Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τηλ. 210-7239438, και η comicdom press διοργανώνουν σεμινάριο τεσσάρων συναντήσεων με ημερομηνία έναρξης τις 22 Οκτωβρίου, με θέμα την αξιοποίηση των κόμικς στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θέλουν να εξερευνήσουν τη γλώσσα των κόμικς και να εξοικειωθούν με τη μεθοδολογία χρήσης τους εντός της σχολικής αίθουσας, ως ένα αποτελεσματικό εκπαιδευτικό εργαλείο. Μιλάμε με τη Λήδα Τσενέ, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της comicdom press.

Οικογενειακή θεραπεία βοηθά εφήβους με ανορεξία

Οικογενειακή θεραπεία μπορεί να ωφελήσει εφήβους με νευρική ανορεξία, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Ο ερευνητής, Dr. Stewart Agras, του Stanford University, δήλωσε ότι το μήνυμα για τους γονείς είναι ότι υπάρχει καλή διαθέσιμη αγωγή για το παιδί που παλεύει με την ανορεξία.

Επίσης, η προτιμώμενη αγωγή είναι η θεραπεία οικογένειας στην οποία οι γονείς βοηθούν τα παιδιά να αυξήσουν το βάρος τους, δήλωσε ο Agras.

Η αναπαραγωγή εκτός… Βιολογίας στα ελληνικά σχολεία;

Εκτός διδακτέας ύλης τίθεται με σχετική οδηγία που δόθηκε στα σχολεία το κεφάλαιο της ανθρώπινης αναπαραγωγής από την Βιολογία Α’ Γυμνασίου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων. 

Ενα ξεχωριστό παιδί «μιλάει»

Εχετε ποτέ γνωρίσει ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα; Eνα παιδί που -για παράδειγμα- πάσχει από αυτισμό; Εχετε συνυπάρξει ποτέ με ένα τέτοιο άτομο και, αλήθεια, ποιες είναι οι βαθύτερες σκέψεις σας για το ίδιο και την οικογένειά του; Τέλος, έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας εάν το δικό σας παιδί μπορεί να πάσχει από κάτι παρόμοιο και πώς θα το αντιμετωπίζατε;

Σύνδρομα της Κεφαλής: απενοχοποίηση μέσω της γνώσης

Θα μπορούσε να συμβεί σε όλους μας. Ένα ατύχημα σαν αυτά που συμβαίνουν καθημερινά με τα μέσα μεταφοράς. Ένα ατύχημα στο γενετικό υλικό πριν από την γέννηση, που προκαλεί αναπηρία ή δυσμορφία του προσώπου.

Η αβεβαιότητα, το άγχος και οι ενοχές είναι συνήθως τα συναισθήματα που βιώνουν οι γονείς παιδιών με κάποιο σύνδρομο της κεφαλής με ή χωρίς νοητική υστέρηση. Πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το ατύχημα που συνέβη στο παιδί τους και ποιοι ειδικοί θα βοηθήσουν το παιδί και εκείνους;