Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Βιβλιοκριτική: Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι

Ποιος έκλεψε το πολύτιμο σερβίτσιο του κυρίου Ευρώπουλου, αλλά άφησε πίσω τα πανάκριβα μαχαιροπίρουνα; Γιατί ένας κλέφτης θα έκανε ένα τόσο μεγάλο λάθος; Δεν κατάλαβε την αξία του ή κάτι διαφορετικό συμβαίνει; Θα μπορέσει ο λαίμαργος επιθεωρητής Σπιθαμής, ένας από τους καλύτερους ντετέκτιβ του κόσμου, να λύσει το μυστήριο; Ποιό ρόλο θα παίξει ο Κινέζος αστυνομικός Πα Λι Κάρι, που φοράει κιμονό και τρώει με ξυλάκια, στην υπόθεση; 

Συνταγή: Φλογέρες με τυρί

ΥΛΙΚΑ (για 15-18 κομμάτια)

300 γρ. φέτα, χονδροσπασμένη 
300 γρ. ανθότυρο, χονδροσπασμένο
300 γρ. γραβιέρα Νάξου, χονδροτριμμένη 
2 αβγά
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
½ πακέτο φύλλο κρούστας 
λίγο έ.π. ελαιόλαδο για την επάλειψη του φύλλου και του σκεύους

Εθισμένοι στο Facebook

Κάθε πρωί που ξυπνάω, πριν ακόμα πλυθώ ή πιω καφέ, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πιάσω το κινητό από το κομοδίνο, να μπω στο facebook, να κάνω ένα γρήγορο σκρολάρισμα στην αρχική μου σελίδα και να τσεκάρω τις ειδοποιήσεις μου. Μοιράζω τα πρώτα like στο αφεντικό μου, στους κολλητούς και σε μερικούς άσχετους, χωρίς να πολυκοιτάω τι γράφουν. Μου έκαναν χθες και τους το οφείλω. Θα μου το ανταποδώσουν μέσα στην ημέρα. Tα μηνύματα στο inbox τα αφήνω γι' αργότερα. Ετοιμάζω καφέ, ντύνομαι και αν εμφανιστεί κανένα αδέσποτο γατάκι στο μπαλκόνι μου, κάνω το πρώτο post της ημέρας. Μια φωτό, δύο φίλτρα, ένα «καλημέρα» και δυο-τρία θαυμαστικά, τα πρώτα 10-15 like φτάνουν εγγυημένα μέσα σε λίγα λεπτά. Αύριο θα πρέπει να σκεφτώ κάτι διαφορετικό. Ή και όχι. 

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων

Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2014-2015, θα παρουσιάσει δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο των αντίστοιχων εκθέσεων που παρουσιάζονται στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής και του Ιδρύματος, με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Unicef: Τουλάχιστον 3.700 παιδιά έχασαν τους γονείς τους από τον Εμπολα

Πολλά παιδιά που έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους δύο γονείς τους εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα είναι πλέον εντελώς μόνα τους, καθώς δεν τα δέχεται η ευρύτερη οικογένειά τους εξαιτίας του «φόβου της μόλυνσης», αναφέρει σήμερα η Unicef σε ανακοίνωσή της.