Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Κατασκευή: Κάρτα "σκυλάκι"

Πηγή
Μία πολύ ωραία ιδέα για κάρτα ή πρόσκληση σε παιδική γιορτή. Φτιάξτε την κάρτα -σκυλάκι της φωτογραφίας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στον ιστότοπο Skip to my lou . Η ιδέα και η φωτογραφία της ανάρτησης ανήκει στην Larissa Holland από το mmmcrafts.

Το αμερικανικό όνειρο, εφιάλτης για εκατομμύρια παιδιά

Η αυξανόμενη κοινωνικο-οικονομική ανισότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες βάζει σε κίνδυνο τα πιο ευάλωτα μέλη της, τα παιδιά, αναφέρει σε άρθρο του στο «Project Syndicate» ο διάσημος οικονομολόγος, βραβευμένος με Νομπέλ Οικονομίας, Τζόζεφ Στίγκλιτζ. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με την εικόνα της γης της επαγγελίας που φυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού, θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τη δίκαιη και ανοιχτόμυαλη μεταχείριση των παιδιών. Αντίθετα, είναι ένας φάρος αποτυχίας - που συμβάλλει στην επιδείνωση των δικαιωμάτων των παιδιών σε διεθνές επίπεδο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δ. Κογκίδου: Τα έμφυλα στερεότυπα δεν έχουν θέση κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα έμφυλα στερεότυπα δεν έχουν θέση κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης καμπάνιας No Gender December που διεξάγεται αυτόν τον μήνα στην Αυστραλία από την οργάνωση Play Unlimited με στόχο να δοθεί ένα τέλος στο έμφυλο μάρκετινγκ των παιχνιδιών και αυτό το Δεκέμβρη να μην υπάρχουν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο ‘’κοριτσίστικα’’ ή ‘’αγορίστικα’’ παιχνίδια -όπως αυτά που προτείνουν πολλοί κατάλογοι και οδηγοί παιχνιδιών ως δώρα. 

Σινεμά για το παιδί στην Ταινιοθήκη

Το εορταστικό πρόγραμμα προβολών για παιδιά από 5 έως 15 ετών Kids and Docs παρουσιάζει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το Exile Room από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου και στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2015. Θα προβληθούν ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων με στόχο την μύηση παιδιών και εφήβων σε έναν νέο, πολύχρωμο κόσμο όπου η φαντασία συναντά την πραγματικότητα και το ντοκιμαντέρ μεταμφιέζεται σε κινούμενο σχέδιο για να σας δείξει τον κόσμο από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Mεταρρύθμιση σε Γυμνάσια, ολοήμερο, Ειδική Αγωγή

Μια σειρά δράσεων θα χρηματοδοτηθούν στα Πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014-2020" με στόχο να περιοριστεί η σχολική διαρροή σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης ενώ θα δοθεί και έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης.

Έχασε τα χέρια του αλλά "αναγεννήθηκε" με τα πιο προηγμένα βιονικά άκρα στον κόσμο

Ο Λέσλι Βο έχασε και τα δύο χέρια του, από το ύψος του ώμου, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία πριν 42 χρόνια και είχε συμβιβαστεί ότι θα ζει χωρίς αυτά. Ωστόσο, οι ειδικοί στο Πανεπιστήμιο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του πανεπιστημίου Johns Hopkins τού έδωσαν ευκαιρία για μια νέα ζωή τοποθετώντας του βιονικά χέρια!

Εγκριση της πρώτης βλαστοκυτταρικής θεραπείας στην ΕΕ

Θεραπεία βλαστικών κυττάρων έλαβε για πρώτη φορά έγκριση για ευρεία χρήση στην ΕΕ.

Τα βλαστικά κύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε ιστό του σώματος και θεωρούνται άκρως υποσχόμενα για το μέλλον της ιατρικής.