Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Προβολή: Jennifer Senior "For parents, happiness is a very high bar"

Συνέδριο: Καλές πρακτικές και καινοτομία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (14-15/3/15)

Η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε) ανακοινώνει τη διοργάνωση του 1ου της Συνεδρίου με θέμα: «Καλές πρακτικές και καινοτομία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση», σε συνεργασία με: το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Κολλέγιο Αθηνών- Κολλέγιο Ψυχικού). Το Συνέδριο, με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή, θα πραγματοποιηθεί στο Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού, το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Φιάξτε μπισκότα με βρώμη και μέλι ειδικά για παιδιά!

Τα συγκεκριμένα μπισκότα αποτελούν μια πιο ισορροπημένη επιλογή σε σχέση με πολλές συνηθισμένες συνταγές μπισκότων που κυκλοφορούν στην αγορά. Προσφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά, όπως διαιτητικές ίνες και βιταμίνες Β, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Παράλληλα είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, εφόσον δεν περιέχουν ζωικά λίπη, όπως το βούτυρο. Καθώς δεν περιέχουν ζωικά παράγωγα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως γλύκισμα σε περιόδους νηστείας.

«Είναι ένα κρυφό αγκάθι που κανείς δεν τολμά να ακουμπήσει»

«Σήμερα θα το κάνω. Και θα είναι απλό και εύκολο. Θα πάρω όλα τα υπνωτικά χάπια του μπαμπά. Θα τα καταπιώ όλα. Και ύστερα θα πετάω. Επιτέλους θα πετάω!». Η Χριστιάννα λατρεύει τον χορό, είναι δεκαεπτά χρόνων, είναι η πανέμορφη κοπέλα που θέλουν όλα τα αγόρια του σχολείου και ζηλεύουν τα κορίτσια. Η κολλητή της η Βάσια μηχανορραφεί πίσω από την πλάτη της, ελπίζοντας ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον του Μιχάλη, του φίλου της. Ο Κώστας, κι αυτός κολλητός της, είναι ερωτευμένος μαζί της, όμως ανικανοποίητα. Οσο για την οικογένειά της, η μητέρα της την εγκατέλειψε όταν ήταν πέντε χρόνων, ο πατέρας και ο αδερφός της αδιαφορούν για εκείνην.

Μείωση ωραρίου στο Δημόσιο για τους γονείς παιδιών με διαβήτη

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του ΙΚΑ, που εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 27 Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/τ. Α 731-10-2014), μια ώρα λιγότερο θα δουλεύουν οι υπαλλήλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ των οποίων οι σύζυγοι είναι άτομα με αναπηρία ή έχουν παιδιά με αναπηρία.

Οι έφηβοι αδυνατίζουν για λόγους υγείας

Οι έφηβοι ξεκινούν προσπάθειες για απώλεια βάρους, όχι για να επηρεάσουν τους φίλους τους ή μετά από συμβουλή των γονιών τους αλλά για λόγους υγείας, αναφέρει νέα έρευνα.

Οι περισσότεροι γονείς θεωρούν ότι ο έφηβος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την αντίληψη που έχουν άλλοι άνθρωποι για αυτόν.