Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση: Ο Σποτ πάει σχολείο

«Σήμερα ανοίγουν τα σχολεία». Έτσι αρχίζει αυτό το υπέροχο βιβλιαράκι που προσπαθεί να προετοιμάσει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας για την πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο. Ήρωας της ιστορίας είναι ο Σποτ, ένα μικρούτσικο, χαρούμενο και ζωηρό σκυλάκι που πηγαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο (νηπιαγωγείο). Εκεί συναντά τη δασκάλα του, την κυρία Αρκούδα, και τους συμμαθητές του: ένα κροκοδειλάκι, ένα ιπποποταμάκι, ένα μαϊμουδάκι και ένα χελωνάκι. Στο σχολείο τα ζωάκια παίζουν, ζωγραφίζουν, ακούν παραμύθια, μαθαίνουν να γράφουν λέξεις και βγαίνουν διάλειμμα στην αυλή, κάνουν δηλαδή πραγματικά ό,τι κάνουν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό. Ο Σποτ περνάει τόσο όμορφα εκεί, που όταν πρέπει να πάει στο σπίτι, σταναχωριέται. Ούτε που κατάλαβε πώς πέρασε η ώρα. 

Πρέπει πράγματι τα παιδιά να πίνουν γάλα;

Εχουμε ακούσει όλα τα «σλόγκαν» σχετικά με το γάλα: κάνει καλό στον οργανισμό, είναι φυσικό προϊόν, άρα ωφέλιμο, χτίζει γερά οστά. Και έτσι, γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τη μόνιμη «επωδό» μαμάδων και μπαμπάδων: «Πιες το γάλα σου για να μεγαλώσεις».

Μαθήτρια σχολείου ετών... 90

Ποτέ δεν είναι αργά, αν πραγματικά το θες πολύ: αυτό είναι το ηθικό δίδαγμα που θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές η Κενυάτισσα Πρισίλα Σιτιενέι που στα 90 της χρόνια αποφάσισε να ξανακαθίσει στα σχολικά θρανία για να συνεχίσει την εκπαίδευση που ποτέ της δεν ολοκλήρωσε.

Μάθε παιδί μου, γλώσσες

Τα παιδιά που μαθαίνουν δύο γλώσσες από την πρώιμη ηλικία θεωρείται ότι μπορούν να αλλάξουν σημαντικά τις αντιλήψεις που έχουν για τον κόσμο, την προσωπικότητα του ανθρώπου, και τα ψυχολογικά του γνωρίσματα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Πώς τα ρομπότ βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ρομπότ κρατούν το κλειδί για την έγκαιρη διάγνωση, καθώς και τη διδασκαλία των κοινωνικών δεξιοτήτων. Τι μπορούν να κάνουν τα ρομπότ που οι άνθρωποι δεν μπορούν; Η guardian δημοσίευσε πρόσφατα την εφαρμογή ενός Πανεπιστημιακού ερευνητικού project που ήδη εφαρμόζεται στο Dallas Autism Treatment Centre.

ΗΠΑ: Απέβαλαν εννιάχρονο γιατί ήθελε να εξαφανίσει συμμαθητή του

Ενα 9χρονο αγόρι από το Τέξας των ΗΠΑ με ιδιαίτερη αγάπη για τη μαγεία και τις ταινίες «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» αποβλήθηκε από το δημοτικό σχολείο στο οποίο φοιτούσε αφού προσπάθησε να «εξαφανίσει» ένα συμμαθητή του, δήλωσε την Τρίτη ο Τζάσον Στιούαρτ, πατέρας του παιδιού. 

Η πολύωρη χρήση gadgets βλάπτει τον ύπνο των εφήβων

Μια νέα έρευνα Νορβηγών επιστημόνων έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί γονείς υποπτέυονται εδώ και αρκετά χρόνια. Η πολύωρη έκθεση και χρήση υπολογιστών και συσκευών με οθόνες όπως smartphones και tablets, είναι επιβλαβής και επηρεάζει αρνητικά τόσο την ποσόστητα όσο και την ποιότητα του ύπνου των εφήβων χρηστών. Ιδίως όταν η χρήση του γίνεται πριν τον ύπνο.

Μειώθηκαν οι μαθητές των ιδιωτικών Λυκείων

Μείωση παρουσιάζει ο αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν στην έναρξη του σχολικού έτους 2013-14 σε ιδιωτικά Λύκεια όπως προκύπτει από στοιχεία της Στατιστικής Αρχής. Συγκεκριμένα το 2013-14 ο αριθμός των μαθητών έφθανε τους 12.636 ενώ το 2012-13 τους 14.536.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news.gr

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που επιτρέπει τα μωρά από «τρεις γονείς»

Το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε την Τρίτη να επιτραπεί μια παραλλαγή της εξωσωματικής γονιμοποίησης, στην οποία ορισμένα ελαττωματικά γονίδια από τα μιτοχόνδρια της μητέρας αντικαθίστανται με τα αντίστοιχα γονίδια από το ωάριο μιας δότριας.

Tο βιβλίο που επιλέγει τους αναγνώστες του!

Αν ήσασταν βιβλίο, θα σας άρεσε να σας ανοίγει και να σας διαβάζει κάποιος κακοπροαίρετος και προκατειλημμένος εναντίον σας; Μάλλον όχι. Κάπως έτσι, φθάσαμε, λοιπόν, στην εποχή που δεν κρίνουν και δεν επιλέγουν μόνο οι αναγνώστες τα βιβλία, αλλά επίσης τα βιβλία κρίνουν και επιλέγουν τους (υποψήφιους) αναγνώστες τους.

Η Monopoly κυκλοφορεί με αληθινά ευρώ για 80 τυχερούς, όσα και τα χρόνια της

Ενα ξεχωριστό δώρο κάνει η «ιστορική» Monopoly στους γάλλους καταναλωτές με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων ζωής: ογδόντα ειδικές εκδόσεις, στις οποίες τα ψεύτικα χαρτονομίσματα έχουν αντικατασταθεί με αληθινά ευρώ!