Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Τα SOS για γονείς την περίοδο των εξετάσεων

«Διάβασες;». Ηλεκτρισμένη ερώτηση για χιλιάδες σπίτια που κινούνται στον ρυθμό των μαθητικών εξετάσεων. Σύσσωμη η ελληνική οικογένεια καταθέτει θυσίες στον βωμό του αδιαμφισβήτητου στόχου: τις σπουδές των παιδιών. 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις από τον ΟΑΕΔ για το 2015

 Ξεκίνησαν χθες Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 και ώρα 10:00 π.μ. η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015 το οποίο θα υλοποιηθεί από 15.06.2015 έως: α) 10.09.2015 για τα παιδιά με αναπηρία και β) 03.09.2015 για τα παιδιά δίχως αναπηρία.

Με προσοχή… χρυσόψαρου

Ο εθισμός στις φορητές συσκευές και στην διαρκή πληροφόρηση μέσω Διαδικτύου έχουν περιορίσει την προσοχή μας σε επίπεδα αντίστοιχα με την προσοχή ενός… χρυσόψαρου. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που διεξήγαγε η Microsoft, στην οποία έλαβαν μέρος 2.112 άτομα και η οποία δείχνει ότι η τεχνολογικά «κολλημένη» καθημερινότητα έχει οδηγήσει σε έναν νέο τρόπο αντιμετώπισης του διαρκούς βομβαρδισμού πληροφοριών.

Ο χρόνος που αφιερώνουν οι έφηβοι μπροστά σε μια οθόνη εξαρτάται από το μορφωτικό επίπεδο των γονιών

Το μορφωτικό επίπεδο των γονιών σχετίζεται με τον χρόνο που οι έφηβοι αφιερώνουν μπροστά σε κάποια οθόνη - τηλεόραση, υπολογιστή ή κονσόλα παιχνιδιών. Αυτό υποστηρίζει πρόσφατη έρευνα με τίτλο «Η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου του γονέα στη χρήση οθόνης από τα παιδιά τους», την οποία διεξήγαγε ομάδα επιστημόνων της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το άλλο πρόσωπο της Ελλάδας σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft

Η Νεφέλη και η Αναστασία είναι δύο υποψήφιες από την Ελλάδα που διακρίθηκαν για τις πρωτοποριακές ιδέες τους στον παγκόσμιο διαγωνισμό Microsoft YouthSpark Challenge for Change ανάμεσα σε 30 φιναλίστ. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και απόφοιτοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν τις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσαν να φέρουν θετική αλλαγή στην τοπική κοινωνία αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα.

Εργαστήριο: Ομοφοβικός και τρανσφοβικός εκφοβισμός

Εργαστήριο: Ομοφοβικός και τρανσφοβικός εκφοβισμός
(το Σαββατο 16/05 2015, στις 17:30-19:30, στον Πύργο της Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ)

στο πλαίσιο του ‘’ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΔΙΑΔΡΑΣΗΣ: ΒΙΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ’’ που θα πραγματοποιηθεί στις 15/05 – 16/05 2015 στην Παιδαγωγική Σχολή του Α.Π.Θ.

Θεατρική Παράσταση "Το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό"

Το θεατρικό μαθητικό φεστιβάλ "Ακτίς Ονείρου" ξεκινάει για μία ακόμη χρονιά. Η θεατρική ομάδα του συλλόγου συνδρόμου Down Ελλάδος θα συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά, την Τρίτη 19 Μαΐου στις 19:45 να παρακολουθήσετε μια καθημερινή ιστορία, την ιστορία του νερού..."το νερό είναι στοιχείο και στοιχειό", στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης!
Πηγή: facebook

Ηχογραφημένα παραμύθια από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τώρα μπορείς να πάρεις μια γεύση από τα αγαπημένα σου παραμύθια των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ακούγοντας τους συγγραφείς να διαβάζουν οι ίδιοι τις ιστορίες τους! Μπορείς να επισκεφτείς το site μας και να διαλέξεις ανάμεσα στους τίτλους για να βρεις αυτό που σε ταιριάζει περισσότερο και έτσι να ξεκινήσεις ενημερωμένος για την επόμενη βόλτα σου στο βιβλιοπωλείο!