Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Τι είναι το Σύνδρομο Prader Willi (PWS)

Οι μαθητές με PWS είναι αγαπητά, τρυφερά και ευαίσθητα παιδιά. Θέλουν πάρα πολύ να είναι επιτυχημένα, να έχουν φίλους και να είναι μέρος της σχολικής τους κοινότητας. 

Το Σύνδρομο Prader Willi (PWS) είναι μια σύνθετη αναπτυξιακή διαταραχή που προκαλείται από βλάβη στο 15ο χρωμόσωμα. Βασικό χαρακτηριστικό της είναι η κακή λειτουργία της περιοχής του υποθαλάμου στον εγκέφαλο. 

Άποψη: "Φίλα την θεία! Φίλα τον θείο! Ε, όχι!"

Διαβάστε την προσέγγιση της μαμάς Λυδίας για τα φιλιά σε θείους, θείες και λοιπούς γνωστούς. Τι μηνύματα περνάμε στα παιδιά μας με απλές (για εμάς), καθημερινές πράξεις; Ρίξτε μια ματιά και στις υπόλοιπες αναρτήσεις του ιστολογίου, όταν έχετε χρόνο.

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Βυζαντινό Μουσείο

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Στ΄Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου.

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 | 12.00 έως 13.00
Θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση από αρχαιολόγο του Μουσείου. Το θέμα για τη διετία 2015-1016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα».

Πώς συμβάλλουν οι γονείς στο άγχος για τα μαθηματικά

Οι γονείς μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά άγχος για τα μαθηματικά και κακή επίδοση στο συγκεκριμένο μάθημα, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο ερευνητής Sian Beilock, σημείωσε ότι η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι αν ένας γονέας δηλώνει ότι δεν του αρέσουν τα μαθηματικά ή ότι η συγκεκριμένη επιστήμη του φέρνει νευρικότητα, τα παιδιά λαμβάνουν το μήνυμα το οποίο έχει συνέπειες στην επιτυχία τους.

Λάθος πρακτικές εφαρμόζουν πολλοί γονείς στη σχέση του παιδιού με το φαγητό

Οι γονείς των υπέρβαρων παιδιών είναι πιθανότερο να τους περιορίζουν την πρόσβαση στην τροφή, αν και οι ίδιοι έχουν περιττά κιλά, δείχνει νέα αμερικανική μελέτη. Αντιθέτως, οι γονείς μπορεί να ασκούν πίεση στο παιδί να φάει περισσότερο όταν αυτοί έχουν φυσιολογικό βάρος.