Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν θα γίνουν μαθήματα στις 5 Οκτωβρίου στα σχολεία

Το προηγούμενο σχολικό έτος θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. Στα πλαίσια αυτά τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά θα διοργανωθούν αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις. 

Έρχεται στα ελληνικά σχολεία η ρομποτική αρχιτεκτονική

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλια της blast, σχεδιασμένη απο τον κορυφαίο robot designer και μέλος της LEGO® MINDSTORMS® Βασίλη Χρυσανθακόπουλο και την κα Σταμπολή, αρχιτεκτων μηχανικό. 

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια στα κορυφαία του κόσμου

Σημαντικές διακρίσεις για τα πανεπιστήμια της χώρας επιφύλασσε για άλλη μια χρονιά η αξιολόγηση QS καθώς έξι εξ αυτών περιλαμβάνονται στα 800 κορυφαία του κόσμου, με την καλύτερη θέση να την έχει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο κατατάχθηκε στην 376η θέση από την 441η που είχε το 2014. Σημειώνουμε ότι στην κατηγορία «engineering and technology» το ΕΜΠ καταλαμβάνει την 67η θέση για το 2015 έναντι της 76ης του 2014.

Bookpoints: 7 μήνες - 7 βιβλιοπωλεία - 7 ταξίδια

Επτά δημιουργικά βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, τα BOOKPOINTS, συνεργάζονται και διοργανώνουν για πρώτη φορά στην πόλη ένα διαφορετικό ετήσιο φεστιβάλ για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του.

Παρουσιάσεις, δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά θα πραγματοποιούνται στον χώρο ενός από τα Bookpoints, ένα Σάββατο κάθε μήνα, από τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Μάιο του 2016.