Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Βίντεο Μουσεία σε σχολεία (Εκπαιδευτική δράση και διαγωνισμός)

Μαθητική δράση με τίτλο «ΒιντεοΜουσεία: Η Δική μας Γνώμη και Διαγωνισμός Γραπτής Κριτικής» απευθυνόμενη σε μαθητές Δημοτικών σχολείων (Ε'- Στ΄ Δημοτικού) και μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, 'Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Εκδόσεις Μάρτης: Ένας καλαίσθητος εκδοτικός οίκος μόνο για μικρούς αναγνώστες

Από την ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ στη LIFO
Τον Μάρτιο του 2014, η Άννα Παπαφίγκου και ο παιδικός της φίλος Γιάννης Γκανάς, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Να φτιάξουν έναν εκδοτικό οίκο με παιδικά αποκλειστικά και μόνο βιβλία. 

Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης

Για όσους παρακολουθούν τις διεθνείς εκπαιδευτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων είναι φανερό ότι τα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα –τα περίφημα MOOCs (Massive Open Online Courses)– θα είναι ένας βασικός παράγοντας στη διαμόρφωση του νέου χάρτη της παγκόσμιας εκπαίδευσης στα χρόνια που έρχονται.

Το κλειδί για την ευτυχία δεν είναι τα χρήματα αλλά η οικογένεια και οι σχέσεις

Ο οικονομικός πλούτος δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στη ζωή μας, που είναι σημαντικότερα από την αφθονία χρημάτων, τα οποία ως κοινωνικός αντί οικονομικός πλούτος μπορούν να μας προσφέρουν την πολυπόθητη ευτυχία.