Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Απόφοιτοι Λυκείου με Ολυμπιακές διακρίσεις εγγράφονται καθ’ υπέρβαση

Κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Λύκειο έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας και τους έχει απονεμηθεί πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο) εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε σχολές, τμήματα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων των Πανεπιστημίων, εφόσον το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες, περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει οι υποψήφιοι στην τελευταία τάξη Λυκείου. 

WISE 2015: Οι νικητές των βραβείων για την Καινοτομία στην Εκπαίδευση

Έφτασε η ώρα για τα ετήσια βραβεία της Παγκόσμιας Συνόδου για την Εκπαιδευτική Καινοτομία WISE στη Ντόχα.

Περίπου 1.500 ειδικοί θα συζητήσουν τα πιο καυτά θέματα στην εκπαίδευση.

Η Κ.Ο.Θ. σε Μουσικά Σχολεία της Β. Ελλάδας- Μουσικά εργαστήρια για "μουσική παντού"

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο εκπαιδευτικό της έργο με μία σειρά τριήμερων μουσικών εργαστηρίων σε οχτώ (8) Μουσικά Σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος 'Μουσική Παντού' που πραγματοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Μαθήματα ζωής με εθελοντισμό από τα θρανία

«Αν με ρωτάτε αν ο εθελοντισμός διδάσκεται, θα απαντήσω "ναι". Η διάθεσή μας να προσφέρουμε μοιάζει με το ταλέντο. Αν δεν έχεις την ευκαιρία να το διερευνήσεις και να το εκφράσεις, τότε αυτό θα εξαφανιστεί» λέει η Μαρίνα, απόφοιτος του προγράμματος International Baccalaureate (IB) του Κολεγίου Ανατόλια. Για το μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη ο εθελοντισμός δεν αποτελεί μόνο μέρος της ακαδημαϊκής διαδικασίας, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του.