Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ξεκινούν οι εξετάσεις του κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια

Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για τις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. 

Φεστιβάλ για το παιδί και τον έφηβο

Εξήντα οκτώ ταινίες για παιδιά και νέους από 45 διαφορετικές χώρες περιλαμβάνει εφέτος το 18ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Ολυμπίας που αρχίζει το Σάββατο 28 Νοεμβρίου και θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα στον Πύργο αλλά και σε άλλες πόλεις (Πάτρα, Αίγιο, Αγρίνιο, Λεχαινά κ.α.)

Τα παιδιά αποστρέφονται την ανισότητα και επιζητούν ίση μεταχείριση

Η αποστροφή των ανθρώπων για την σε βάρος τους ανισότητα, δηλαδή να έχουν λιγότερα από τους άλλους, εμφανίζεται νωρίς στην παιδική ηλικία και είναι καθολικό φαινόμενο σε όλους τους πολιτισμούς.

36 ξεχωριστές παραστάσεις παιδικού θεάτρου



Ελληνικά παιδικά αναγνώσματα αποκτούν θεατρική μορφή και αποδεικνύουν τη διαχρονικότητα τους όπως επίσης και τα σπουδαία κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Δίπλα τους, τα κλασικά παραμύθια κατέχουν μέσα στη θεατρική χρονιά που διανύουμε, την δική τους ξεχωριστή θέση και συναγωνίζονται τα σύγχρονα αλλά και τις μυθολογικές ιστορίες. Περισσότερο ίσως από άλλες χρονιές, η διάδραση, η μουσική και ο χορός είναι τα πολύτιμα εργαλεία που στα χέρια ικανών καλλιτεχνών μπορούν να φέρουν απόλαυση αλλά και κάτι περισσότερο.

Εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας για το θέατρο στην εκπαίδευση

Η 27η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετάσχει στον εορτασμό της. 

Εργαστήριο Μουσικού παιχνιδιού στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών και στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου

Εργαστήρι Μουσικού παιχνιδιού 6μηνης διάρκειας, πρόκειται να λειτουργήσει στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών (Δελφών 208 και Ορεστιάδος 3 , τηλ 2310 324090) και στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου ( Ορέστου 33 και Χαλκιδικής, τηλ 2310 852384) Απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 7 ετών. Με προεγγραφή, μέχρι 15 άτομα. 

Οι δίγλωσσοι ανακάμπτουν καλύτερα μετά από εγκεφαλικό

Οι άνθρωποι που είναι δίγλωσσοι ή πολύγλωσσοι, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αποκτήσουν ξανά τις φυσιολογικές νοητικές λειτουργίες τους μετά από ένα εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους μιλούν μόνο την μητρική γκλώσσα τους, σύμφωνα με μία νέα ινδο-βρετανική επιστημονική έρευνα.

Οι πρώτες φωνητικές χορδές εργαστηρίου!

Για πρώτη φορά επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία κατάφεραν να καλλιεργήσουν εκ του μηδενός στο εργαστήριό τους λειτουργικές φωνητικές χορδές. Πρόκειται για σημαντικό βήμα, που μελλοντικά μπορεί να ξαναδώσει φωνή σε όσους έχασαν τις δικές τους φωνητικές χορδές εξαιτίας καρκίνου, άλλης νόσου ή τραυματισμού. Θα χρειασθούν όμως ακόμη χρόνια, εωσότου αυτό γίνει πραγματικότητα.