Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σε όσους ανοίξουν την πόρτα στο μαθητή μου στα κάλαντα…

Κάλαντα! Η καλύτερη μέρα των χριστουγεννιάτικων διακοπών για τα παιδιά που μαζεύονται με την παρέα τους, κάνουν πλάκα και ξεχύνονται στις γειτονιές με τα τριγωνάκια τους και την ελπίδα να μαζέψουν αρκετά χρηματάκια. Παράφωνα πιτσιρίκια που ξέρουν τα μισά λόγια, μικράκια που κρύβονται ντροπαλά πίσω από τους μεγαλύτερους και μερικές φορές κρεμανταλάδες ή ολόκληρες γυναίκες που συνοδεύουν το μικρότερό τους αδερφάκι. Και μπορεί στις δύο πρώτες περιπτώσεις να γελάμε και να κάνουμε καλοπροαίρετα σχόλια μόλις κλείσει η πόρτα για το πόσο γλυκά ήταν τα παιδάκια, στην τρίτη περίπτωση όμως η καλή διάθεση χάνεται και τα φαρμακερά σχόλια δίνουν και παίρνουν. “Είπε να βγάλει λεφτά για τσιγάρα και πήρε και τον αδερφό του μαζί”, “Δεν ντρέπεται ολόκληρη γυναίκα να λέει τα κάλαντα;”.

Χριστούγεννα πριν και μετά τα παιδιά: 7 αξιοσημείωτες αλλαγές

Όταν ο Τσαρλς Ντίκενς έγραφε την «Ιστορία δύο Πόλεων» η πασίγνωστη αρχή: «Ήταν οι καλύτερες μέρες, ήταν οι χειρότερες μέρες.», θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει την εορταστική περίοδο για τους γονείς.
Γνωρίζουμε ότι η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μαγική, αλλά όταν υπάρχουν μικρά παιδιά, ας είμαστε ειλικρινείς οι γιορτές δεν είναι τόσο ανέμελες για τους γονείς αφού αλλάζουν πια οι προτεραιότητες και υπάρχει μια σειρά από παραδόσεις που πρέπει να ακολουθηθούν. Για παράδειγμα, η διακόσμηση του δέντρου δεν είναι μόνο διασκέδαση, αλλά και επικίνδυνη αποστολή, όταν υπάρχει ένα μικρό παιδί να τρέχει από δω κι από 'κει.

Όταν τα παιδιά βιάζονται να καπνίσουν

Η Φρικ Χάνσενς είναι μία άκρως προκλητική καλλιτέχνις η οποία σε κάθε της concept σοκάρει και χαρακτηρίζεται από υπερβολική έως άκρως αντιαισθητική. Η φωτογραφική της συλλογή «Smoking Kids» δεν ξέφυγε από τον κανόνα.

Η Χάνσενς, ως πρώην φανατική καπνίστρια, θέλησε να τονίσει το πόσο κουραστικό είναι για ένα παιδί να έρχεται αντιμέτωπο με τη βλαβερή αυτή συνήθεια των ενηλίκων, ως παθητικός καπνιστής.

Microsoft: Τρία ελληνικά σχολεία για το πρόγραμμα Microsoft Showcase School

Το Κολέγιο Αθηνών - Κολέγιο Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια ΑυγουλέαΛιναρδάτου και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, επιλέχθηκαν από την Microsoftως Microsoft Showcase Schools για το 2015-2016.

Τα φετινά Microsoft Showcase Schools κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να ανασχηματίσουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον τους, παρέχοντας ακόμη πιο προσωποποιημένη εκπαίδευση στους μαθητές, με τη χρήση mobile και cloud τεχνολογίας, προσφέροντας τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.