Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ώρα για ταινία: Τα μυαλά που κουβαλάς

Αργήσαμε να το δούμε, ίσως εξαιτίας της ασυνείδητης αντίδρασης και άρνησής μας απέναντι σε κάθε ταινία που διαφημίζεται ως υπέροχη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γιατί τις διθυραμβικές κριτικές συνήθως ακολουθεί μια μεγάλη απογοήτευση και πίκρα. Όχι σε αυτή την περίπτωση όμως. Η Pixar ξεπέρασε τον εαυτό της και χάρισε σε μεγάλους και μικρούς ένα μικρό διαμαντάκι που θα μείνει στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων.

Κίνηση για την εξασθένηση της σχολικής διαρροής

Πρωτοβουλία για την εξασθένηση, αν όχι για την πλήρη εξάλειψη, του φαινομένου της σχολικής διαρροής έχει αναλάβει η ένωση «Μαζί για το Παιδί». Από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, η οργάνωση (ένας συνασπισμός δέκα μη κερδοσκοπικών σωματείων, που στόχο έχουν την προσφορά βοήθειας σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό) υλοποιεί το πρόγραμμα «Είμαι Μέσα» στην 7η Σχολική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

Malala Yousafzai: Αυτό είναι το όνειρο μου για το 2016

Η Malala Yousafzai δεν ξεχνάει την περιπέτεια της και στέλνει ένα μήνυμα ανθρωπιάς σε όλο τον πλανήτη για το 2016. Η μαθήτρια από το Πακιστάν αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση στη χώρα της αλλά και σε όλο τον πλανήτη

UNICEF: Το Ιράκ κινδυνεύει να χάσει άλλη μια γενιά

Το να προληφθεί ο κίνδυνος η βία να στερήσει από εκατομμύρια παιδιά στο Ιράκ την εκπαίδευση και την αξιοπρεπή ιατρική και υγειονομική περίθαλψη είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα από ανθρωπιστική άποψη για τη χώρα το 2016, δήλωσε στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών σήμερα.

Χωρίς πατρίδα, χωρίς οικογένεια

Ξεκίνησε από τη Συρία το μεγάλο ταξίδι της σωτηρίας μαζί με την οικογένειά του. Στο τραγικό ναυάγιο του Φαρμακονησίου όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο με τους 34 νεκρούς, οι γονείς του πνίγηκαν μπροστά στα μάτια του. Το ανήλικο αγόρι έφτασε τελικά σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά ήταν πλέον ολομόναχο.

Πρώτη η Ελλάδα σε παιδική παχυσαρκία

Για άλλη μια χρονιά η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία. Ενώ τα ποσοστά στις ΗΠΑ αρχίζουν για πρώτη φορά να υποχωρούν, η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα.

Άποψη: Κ. Βίδος "Santa Claus νέας γενιάς"

Τη φώναξε ο εννιάχρονος γιος της τις προάλλες και της είπε παίρνοντας το σοβαρό ύφος του: «Μαμά, νομίζω πως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για κάτι που αισθάνομαι πως σε απασχολεί πολύ». «Σε ακούω». «Λοιπόν, πρέπει να ξεμπερδεύουμε με το θέμα του Αγιου Βασίλη. Είμαι πια μεγάλος και ξέρω πολύ καλά πως αν κάποιος πάει να μπει από την καμινάδα θα χτυπήσει, μπορεί και να πεθάνει, γιατί είναι πολύ στενή και βρώμικη. Επίσης, σας έχω δει με τον μπαμπά να συνεννοείστε κρυφά από εμένα, γουρλώνοντας τα μάτια σας. Ξέρω πως τα δώρα τα βάζετε εσείς κάτω από το δέντρο, όταν κοιμάμαι. Τέλος, γνωρίζω πως ο Αγιος Βασίλης είναι δημιούργημα της Coca-Cola». Αυτό το τελευταίο πού το είχε μάθει; «Τα παιδιά σήμερα μπαίνουν και ψάχνουν τα πάντα στο Internet, δεν μπορείς να τους κρύψεις τίποτα» μου εξήγησε η φίλη μου.