Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Παιχνίδι: Funny Magnet (Janod)

Τι κάνουν ένας κροκόδειλος, ένα πιθηκάκι, ένα ελεφαντάκι και ένα λιονταράκι μέσα σε ένα χάρτινο βαλιτσάκι; Προσφέρουν υπέροχες στιγμές στα μικρά παιδιά!

Το παιχνίδι Funny Magnet της Janod, σχεδιασμένο στη Γαλλία, απευθύνεται σε παιδιά 18 μηνών και πάνω. Κατάλληλα κατασκευασμένο για μικρά χεράκια, περιλαμβάνει τέσσερα ζωάκια από ελαφρύ ξύλο, με υπέροχα, έντονα χρώματα.

Πού θα βρουν στήριξη παιδιά 10-18 ετών που έπεσαν θύματα εκφοβισμού

Από τη διεύθυνση livewithoutbullying.com παιδιά και έφηβοι 10 έως 18 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκφοβισμού μπορούν να λάβουν συμβουλευτική στήριξη, συνομιλώντας online, ανώνυμα και δωρεάν με εκπαιδευμένους συμβούλους ή και με συνομιλήκους τους και μεγαλύτερους μαθητές που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

Μπόρσι: Μάθε παιδί μου γράμματα, αλλά πώς…

Το Μπόρσι, το όμορφο χωριό που βρίσκεται στη βορειοανατολική Ηλεία, διαθέτει νηπιαγωγείο και διθέσιο δημοτικό σχολείο, κάτι που θεωρείται (και δικαιολογημένα) σημαντικό πλεονέκτημα τη σημερινή εποχή, αφού τα παιδιά τόσο του χωριού όσο και των γύρω χωριών, δεν χρειάζεται να κάνουν ταξίδι στη… Βάρδα. Είναι το μοναδικό σχολείο που έχει απομείνει στην περιοχή.

Αθήνα: Ελάτε να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι

«Τους φίλους τους διαλέγουμε, είναι η οικογένεια που εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε»: Πάνω σε αυτή την παραδοχή στηρίζεται και ο παγκόσμιος οργανισμός «Best Buddies», που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κίνησης εθελοντών για τη δημιουργία φιλίας «ένας προς έναν», την επαγγελματική ένταξη και την ανάπτυξη ηγετικών προτύπων σε ΑμεΑ (άτομα με νοητικές ή/και αναπτυξιακές δυσκολίες). Μέσω του προγράμματος υποστηρίζεται το δικαίωμα των ΑμεΑ στην κοινωνικοποίηση και τη συναναστροφή, όχι μόνο προσφέροντας τη δυνατότητα ανάπτυξης φιλίας μεταξύ δύο ατόμων αλλά εκπαιδεύοντας την κοινωνία στη σημαντικότητα της κοινωνικής αποδοχής.

Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της γρίπης στα σχολεία

Οδηγίες για την πρόληψη της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, απέστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του υπουργείου συστήνεται τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης να μένουν σε χώρο όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

Ιδιαίτερα μαθήματα με 4 ευρώ την ώρα

Οσο ένα πακέτο τσιγάρα! Τόσο έχει φτάσει να «κοστίζει» ένα ιδιαίτερο μάθημα κατ’ οίκον, καθώς το «χρηματιστήριο» των φροντιστηριακών μαθημάτων τα τελευταία έτη έχει υποστεί καθίζηση, λόγω της οικονομικής κρίσης και της υπερπροσφοράς από χιλιάδες νέους πτυχιούχους που ψάχνουν για... χαρτζιλίκι.

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

Το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 17 έως 19 Ιουνίου 2016. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα).

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας OpenSim

Πριν πέντε χρόνια μια μικρή ομάδα εκπαιδευτικών από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Κυκλάδων αποφάσισε να προχωρήσει εθελοντικά στην υλοποίηση μιας σειράς δωρεάν εξ αποστάσεως επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας τεχνολογίες του διαδικτύου . Οι εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν την κίνηση αυτή και σήμερα έχει δημιουργηθεί μια Κοινότητα πρακτικής 2.000 εκπαιδευτικών, από τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, που έχει στόχο την επιμόρφωσή τους στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην διδασκαλία των μαθημάτων τους.

Εκπαιδευτικό υλικό για το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα

Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για δράσεις και προγράμματα ευαισθητοποίησης.

Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, 10 Δεκεμβρίου 1948 (άρθρα, βίντεο, ιστοσελίδα).

Αποκατάσταση μέσω τέχνη

Μπορεί μια νεοφυής επιχείρηση να συνδυάσει την υγεία, την τεχνολογία και την τέχνη; Η απάντηση είναι ναι. Εχοντας ως δεδομένο ότι περισσότεροι από 40 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο ζουν με νευρομυϊκές, αισθητηριακές και γνωστικές διαταραχές όπως ο αυτισμός και οι εγκεφαλικοί τραυματισμοί, η νεοσύστατη start-up Filisia έχει ως σκοπό να κάνει την αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων οικονομικότερη, αποτελεσματικότερη και διασκεδαστική μέσω των παιχνιδιών και της μουσικής έκφρασης.

’Ο Ποιητιτής και ο αέναος κύκλος της ζωής’’ -(και στη νοηματική γλώσσα)

‘’Ο Ποιητιτής και ο αέναος κύκλος της ζωής’’
-με παράλληλη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα απο τους Αντώνη Χάνδρο και Νικολέτα Παππά-

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, 18:30μμ 

‘’Θέατρο Σοφούλη’’
(Τραπεζούντος 5 & Θ.Σοφούλη, Καλαμαριά, Τηλ: 2310 423925, info@theatrosofouli.gr )