Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά στην διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων

Μήπως και το δικό σας παιδί δίνει εξετάσεις και ειδικά Πανελλήνιες; Πώς πρέπει να είναι η διατροφή του για να αντέξει ο οργανισμός του αυτή την επίπονη διαδικασία; Ο παιδίατρος Δρ. Σπύρος Μαζάνης σάς συμβουλεύει!

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών εξετάσεων, ο οργανισμός του παιδιού μπαίνει σε μία “αθλητική” διαδικασία για να αντιμετωπίσεις τις αυξημένες υποχρεώσεις του στο πνευματικο στρες. Ο εγκέφαλος και τα άλλα ζωτικά όργανα όπως καρδιά, πνεύμονες και νεφρά, έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σε οξυγόνο και ειδικές θρεπτικές ουσίες, για καλύτερη απόδοση, και αντιθέτως, η έλλειψη ή η κατανάλωση ακατάλληλων ουσιών μειώνει το έργο τους. Επειδή, λοιπόν, η απόδοση των μαθητών στις εξετάσεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό που τρώνε, θα σάς δώσω μερικά tips:

Xinis Education Festival 2016

Μια ολόκληρη εβδομάδα με δωρεάν σεμινάρια, επικεντρωμένα στα παιδιά και την εκπαίδευση, διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ Μακεδονίας, στο πλαίσιο του «Xinis Education Festival 2016», της μεγαλύτερης και πληρέστερης εκπαιδευτικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Ο Πινόκιο επιστρέφει στο Μουσείο Γουόλτ Ντίσνεϊ

Το Μουσείο Γουόλτ Ντίσνεϊ για όλη την οικογένεια θα φιλοξενήσει σύντομα μια έκθεση για τον Πινόκιο. Όταν η ομώνυμη ταινία του αμερικανικού στούντιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά έγινε το πρώτο animation που κέρδισε Όσκαρ.