Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΗΠΑ: Η πολιτεία βοηθά τα άτομα με αναπηρία να βρουν εργασία

Ο Michael Bethke, 19 ετών, εργάζεται με καθεστώς μερικής απασχόλησης σε ένα μπακάλικο στο Clark, SD. Ξεκίνησε ως βοηθός μέσω του κρατικού προγράμματος Project Skill για μαθητές γυμνασίου με αναπηρία και τώρα έχει αναλάβει το ξεφόρτωμα των προϊόντων από τα φορτηγά. «Μου αρέσει πολύ», λέει για τη δουλειά του.

Έχουν περάσει 25 χρόνια από την ψήφιση του νόμου Americans With Disabilities Act που απαγόρευε τις διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρίες στον τομέα της απασχόλησης. Ωστόσο, καθώς το έθνος γιορτάζει την επέτειο από την ψήφιση του νόμου, η ανισότητα εξακολουθεί να υφίσταται. Ακόμα και σήμερα, άνδρες και γυναίκες όπως ο Bethke είναι λιγότερο πιθανό να προσληφθούν σε μια θέση εργασίας σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έχουν κάποια αναπηρία.

1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων Παραδοσιακών Χορών Εκπαιδευτικών Ελλάδας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθειά της να αναδείξει τον πολιτισμό και την ελληνική παράδοση, ως κινητήριες δυνάμεις πνευματικής καλλιέργειας και παιδείας και να δώσει την ευκαιρία στους λειτουργούς της εκπαίδευσης να αναδείξουν τις δεξιότητές τους προς αυτήν την κατεύθυνση, διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων Παραδοσιακών Χορών Εκπαιδευτικών Ελλάδας. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το «Εργαστήρι Παραδοσιακού χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 4/6/2016 ώρα 9:00 μμ.
Πηγή: Facebook

Τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό εμφανίζουν έλλειψη βιταμινών

Έρευνα που έγινε σε σχολείο της Louisiana και η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Adolescent Health, διαπίστωσε ότι το 19% των μαθητών που παρέλειπαν εντελώς να πάρουν πρωινό εμφάνιζαν πολύ χαμηλότερα ποσά διαφόρων μετάλλων και βιταμινών, συγκριτικά με τους συμμαθητές τους οι οποίοι έτρωγαν συστηματικά πρωινό.

Καλπάζει η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα

«Εξαπλούμενη επιδημία» και «Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δημόσιας Υγείας του 21ου αιώνα» είναι δύο από τις εκφράσεις τις οποίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει την παχυσαρκία. Και οι δύο αυτές εκφράσεις δικαιολογούνται απόλυτα. Aφενός, η συχνότητα της παχυσαρκίας έχει τριπλασιαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης από τη δεκαετία του 1980 έως σήμερα, και σύμφωνα με τους ειδικούς αναμένεται να «προσβάλει» περισσότερο από τους μισούς Ευρωπαίους πολίτες μέχρι το 2030, αφετέρου, ήδη είναι υπεύθυνη για το 2%-8% των δαπανών για την υγεία και το 10%-13% των θανάτων στην Ευρώπη. Η συνεχιζόμενη αύξησή της άλλωστε ανεβάζει τη συχνότητα για μία σειρά από μη μεταδοτικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, την υπέρταση, τις δυσλιπιδαιμίες, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Διατροφική Εκπαίδευση: Μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε σωστά

Τη σπουδαιότητα του ρόλου των γονέων στη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών, που λόγω των εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων γίνονται υποκινητικά και παχύσαρκα, επισήμανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Βασίλης Γεροδήμος.

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ “ΑΓΚΑΛΙΑ -ΖΩ” καλλιεργούν το δικό τους λαχανόκηπο στη Θέρμη

Το δικό τους λαχανόκηπο έχουν, πλέον, τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ», αφού ο Δήμος Θέρμης παραχώρησε στα φιλοξενούμενα παιδιά της δομής μια μικρή αλλά άμεσα προσβάσιμη και λειτουργική έκταση στο Δημοτικό Λαχανόκηπο.

Ανάβαση στα Πυρηναία Oρη για τα παιδιά της «Εστίας»

Θα επιχειρήσει να διασχίσει μέσα σε διάστημα 15 έως 18 ημερών τα Πυρηναία Oρη, καλύπτοντας συνολικά 866 χιλιόμετρα προκειμένου να ξεπεράσει τα σωματικά του όρια, αλλά κυρίως να για να βοηθήσει μέσα από αυτήν την προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα για ένα ίδρυμα που φιλοξενεί παιδιά με νοητική υστέρηση.

Ηράκλειο: Μαθήματα Αθλητισμού από τον Δήμο...για την πιτσιρικαρία!

Μια μίνι απόδραση, με αθλητικό πρόσημο για τα παιδιά ενόψει καλοκαιριού, ένα αθλητικό καμπ για πιτσιρίκια από 5-12 χρόνων, ετοιμάζει για φέτος η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου, η δημοτική αθλητική εταιρεία, που αποφάσισε να ανοίξει φέτος το "στολίδι" της και βαρύ πυροβολικό της, το κλειστό στα δύο Αοράκια δηλαδή,στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα στα μικρά παιδιά, που θα΄θελαν, αλλά μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος σε τέτοιου είδους δημοτικές δράσεις!

Xιλιάδες παιδιά στερούνται την εκπαίδευση

Οι συγκρούσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής έχουν διαταράξει την λειτουργία σε περισσότερα από 300 από τα 700 σχολεία που λειτουργούν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών στην Παλαιστίνη, τη Συρία, την Ιορδανία και τον Λίβανο κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, αναφέρει η έκθεση της Υπηρεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian.

Naninanny: Μαθητές σας βρίσκουν την τέλεια νταντά για το παιδί σας!

Είμαστε μία ομάδα μαθητών της Β' Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την νέα μας επιχείρηση που ονομάζεται «NaniNanny», με την οποία λαμβάνουμε μέρος στο πρόγραμμα «Eικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece»! Η ιδέα μας ενσαρκώνεται σε μία επιχείρηση πιστοποίησης, αξιολόγησης και διαφήμισης ατόμων που ειδικεύονται στη φύλαξη παιδιών και δραστηριοποιείται μέσω μιας διαδικτυακής ιστοσελίδας και μιας εφαρμογής για κινητά και ταμπλέτες (app).

Eκστρατεία UNICEF: Διασημότητες συμμετέχουν για την επανένωση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων με τις οικογένειές τους

Αθλητές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και άλλες διασημότητες κάλεσαν σήμερα τη βρετανική κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της για να βοηθήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους στη Βρετανία.

Εγκαινιάζοντας μια εκστρατεία της UNICEF για το θέμα αυτό, ο πρωταθλητής του τένις Άντι Μάρεϊ και ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ κάλεσαν την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να δεχτεί να φιλοξενήσει περισσότερα ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε προσφυγικούς καταυλισμούς σε όλη την Ευρώπη.