Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Τελειομανία στους μαθητές: Μια μελέτη περίπτωσης για την αντιμετώπιση του ακαδημαϊκού άγχους.

Μήπως ανησυχείτε ότι το παιδί σας τείνει στην τελειομανία; Συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με «τελειομανείς» μαθητές που έχουν παράλληλα διάφορες δυσκολίες. Η τάση των μαθητών να επιδεικνύουν την «τέλεια» δουλειά έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να είναι όχι απλά αντιπαραγωγική αλλά και επιζήμια. Το θετικό είναι ότι με την κατάλληλη προσπάθεια μπορούν να αλλάξουν τέτοιες νοοτροπίες. 

Προστατευμένα από την παχυσαρκία τα παιδιά που πέφτουν νωρίς για ύπνο

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα πρέπει να πέφτουν για ύπνο νωρίς καθώς έτσι αποτρέπεται ο κίνδυνος να εξελιχθούν σε παχύσαρκους εφήβους, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο The Journal of Pediatrics

Να μειωθούν οι τιμές των παιδικών εμβολίων ζητούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Την ανάγκη άμεσης δράσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί «η εκτίναξη του κόστους των παιδικών εμβολίων, που έχει αυξηθεί κατά 2.700% την τελευταία δεκαπενταετία -από 1,38 δολάρια το 2001 σε 38,8 δολάρια σήμερα», επισημαίνει η διεθνής οργάνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, καταγγέλλοντας το υπέρογκο κόστος που απαιτείται να καταβάλουν οι κυβερνήσεις και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τον εμβολιασμό των ευάλωτων παιδιών.

Τι συνέβη με την Τζίνι, το «άγριο» κορίτσι του Λος Άντζελες;

Πόσο σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση στα πρώτα στάδια της ζωής ενός ανθρώπου; Μπορεί κάποιος που μεγάλωσε στην απομόνωση να μάθει να επικοινωνεί με το περιβάλλον του; Τι επιπτώσεις έχει η ψυχολογική και σωματική κακοποίηση στην ανάπτυξη ενός παιδιού;

Μια «τυπική» μέρα στην Παιδογκολογική Κλινική

Οι μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο, για εμένα, κυλούσαν πολύ-πολύ αργά. Είχε σταματήσει ο χρόνος. Μετρούσα το χρόνο σύμφωνα το μπιπ-μπιπ-μπιπ του στατό με τα φάρμακα που έπεφταν στις φλέβες της Νεφέλης.
Κατά τις 08:00 το πρωί μπαίνουν στο δωμάτιο οι καθαρίστριες. Πάντα χαμογελαστές, ήρεμες, κάνοντας ησυχία, καθαρίζουν το δωμάτιο και το μπάνιο, χωρίς να μας ενοχλήσουν. Κάθε μέρα, με σιγανή φωνή για να μην ξυπνήσουν τη Νεφέλη, με ρωτούσαν πώς είμαστε, πώς πάει η θεραπεία, αν χρειαζόμαστε κάτι και πάντα –μα πάντα– μας εύχονται να πάνε όλα καλά και γρήγορα να πάμε σπίτι μας.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών: Ο Γολγοθάς των ατόμων με αναπηρία όρασης στη Ν. Ηρακλείτσα

Μετά λύπης διαπιστώσαμε την περασμένη Κυριακή, ότι η προσβάσιμη διαδρομή που φτιάχτηκε πρόσφατα στη Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας με τους οδηγούς όδευσης τυφλών και τις ράμπες είναι συνεχώς μπλοκαρισμένη από διάφορα ογκώδη αντικείμενα, όπως γλάστρες, μεγάλα βοηθητικά τραπέζια, πινακίδες σήμανσης, τραπεζοκαθίσμστα κ.λ.π., τα οποία τοποθετούν οι καταστηματάρχες, παρά το γεγονός ότι τους έχουν γίνει οι σχετικές παρατηρήσεις από το σωματείο μας.

Αρρώστιες, που ταλαιπωρούν τα παιδιά το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι ενέχει κι αυτό τους κινδύνους του και δεν είναι πάντα ξέγνοιαστο.

Οι παθήσεις από τον ήλιο, οι μολύνσεις στην παραλία, αλλά και οι ιώσεις, μπορούν να εμφανιστούν ξαφνικά στα παιδιά.

Ομογενής εμπνευστής σχολείου για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού

Σε μια Πολιτεία όπου ο αριθμός των παιδιών σχολικής ηλικίας με αυτισμό φτάνει τις 34.000, συμπολίτες μας, ομογενείς της Νότιας Αυστραλίας, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το πρώτο ειδικό σχολείο για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, με στόχο να προσφέρουν στα παιδιά αυτά τις συνθήκες και την εκπαίδευση που θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν γνώσεις ώστε να απορροφηθούν αργότερα σε δημόσια εκπαιδευτήρια και να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό τους ταξίδι. 

Δέκα βιβλιοθήκες και περισσότερα από 13.000 βιβλία σε 1.500 παιδιά ακριτικών περιοχών της Ελλάδας

Σοφία Μαυραντζά, για το CNN Greece

Τα βιβλία είναι ο καλύτερος φίλος των παιδιών, τόσο διότι αποτελούν τον μοναδικό ίσως τρόπο για να αναπτύξουν πλούσιο λεξιλόγιο, το όποιο θα χρησιμοποιήσουν όταν θέλουν να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους, όσο και επειδή τα βοηθά να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να ονειρεύονται και να αναζητούν την ευκαιρία για να αλλάξουν τον κόσμο.

Γιατί οι Millennials αποφεύγουν τον γάμο και κάνουν κατευθείαν παιδιά; Η απάντηση στα στοιχεία νέας έρευνας

Αυτοί οι Millennials (οι αλλιώς, οι πάνω-κάτω 30αρηδες) τα κάνουν όλα διαφορετικά. Κάνουν λιγότερο σεξ από ότι οι γονείς τους, παρακάμπτουν τον γάμο και πάνε κατευθείαν στα παιδιά.

Δεν το λέμε εμείς, οι έρευνες.

Μικροί «εγκέφαλοι» εν δράσει σε πρόγραμμα για Χαρισματικά Παιδιά

Η Ηλέκτρα από την Κυψέλη παρακολουθεί το «Εργαστήρι του συγγραφέα» στο θερινό ημερήσιο πρόγραμμα του Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά (Center for Talented Youth - CTY, Greece) του Κολλεγίου Ανατόλια στην Αθήνα και μόλις έχει ολοκληρώσει την ιστορία της. «Είχαμε τρεις εικόνες διαφορετικές μεταξύ τους και έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας για να τις συνδυάσουμε και να γράψουμε μια ιστορία με 150 λέξεις μόνο. Δεν ήταν πολύ δύσκολο, μου πήρε 10-15 λεπτά να το γράψω» εξηγεί για να προσθέσει αμέσως: «Μου αρέσει πάρα πολύ το γράψιμο και οι εκθέσεις του σχολείου, αλλά περισσότερο το ελεύθερο. Δεν μου αρέσει να μου δίνουν ένα θέμα αλλά να με αφήνουν να το διαλέξω εγώ».

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

Πολύ συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρνουμε στη δημοσιότητα εγκλήματα εις βάρος των ζώων που διαπράχθηκαν από παιδιά. Για να λυθούν οι απορίες των αναγνωστών μας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων γενικώς – σύμφωνα με τη νομοθεσία που βρίσκεται σε ισχύ – είναι αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Le Corbusier

Στο πλαίσιο της δέσμης εκδηλώσεων “Αναφορά στον Ελ/Le Corbusier – XANIA” (επιστ. υπεύθυνη: Αμαλία Κωτσάκη, επ. καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Σχολής Πολυτεχνείου Κρήτης), η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου και ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στο Κ.Α.Μ.