Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Τι γνωρίζουν τα μωρά για τις Φυσικές Επιστήμες και τις Ξένες Γλώσσες.

Οι γονείς και οι υπεύθυνοι για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής έχουν αποκτήσει την εμμονή να θέλουν να κάνουν τα μικρά παιδιά να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα και με πιο γρήγορους ρυθμούς. Ωστόσο, η εικόνα της πρώιμης μάθησης που τους οδηγεί έρχεται σε αντίθεση με αυτή που προκύπτει από τις επιστήμες που ασχολούνται με την ανάπτυξη. Τα τελευταία 30 χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν μετατραπεί σε «οικονομία της πληροφορίας». Η γνώση είναι τόσο σημαντική τον 21ο αιώνα, όσο σημαντικό ήταν το κεφάλαιο κατά τον 19ο αιώνα και η γη τον 18ο αιώνα. Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια παράλληλα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα πολύ μικρά παιδιά μαθαίνουν περισσότερα πράγματα από όσα πιστεύαμε ότι είναι δυνατό. Αν βάλει κανείς αυτά τα δύο στοιχεία μαζί, τότε η προσπάθειά μας να κάνουμε τα μικρά παιδιά να μάθουν δεν είναι κάτι που πρέπει να προκαλεί έκπληξη σε κανέναν.

Εντός της εβδομάδας οι βάσεις για ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τέλος στην αγωνία περίπου 100.000 υποψηφίων για την εισαγωγή στη σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθώς εντός της εβδομάδας πρόκειται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, στα ύψη θα κινηθούν οι βάσεις σε ιατρικές σχολές, με την Ιατρική Αθηνών να ξεπερνά τις 19.000 μόρια, ενώ πολύ κοντά θα κινηθεί και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Έρχεται το Σπίτι του Παιδιού

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες που ασχολούνται με τα παιδιά που έχουν πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης θα συστεγάζονται στον ίδιο χώρο, ο οποίος θα είναι ειδικά σχεδιασμένος για τον σκοπό που επιτελεί και θα στελεχώνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό

Δωρεάν μαθήματα για άπορους μαθητές Λυκείου στο Περιστέρι

Δωρεάν μαθήματα, σε μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν φροντιστήριο, παρέχει το κοινωνικό φροντιστήριο του μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας του Περιστερίου.

Παιδικά προβλήματα συμπεριφοράς από τη χρήση αναλγητικού κατά την κύηση

Οι γυναίκες που παίρνουν παρακεταμόλη κατά τη διάρκεια της κύησης ενδεχομένως να είναι πιθανότερο να αποκτήσουν παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο JAMA Pediatrics

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν θέατρο και φέτος για μαθητές της πόλης!

Τη συνέχιση αλλά και τη διεύρυνση της συνεργασίας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μιας συνεργασίας που οικοδομείται στις πιο στέρεες βάσεις, αυτές του πολιτισμού, αποφάσισαν ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των παιδιών που χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες

Μικρά παιδιά και έφηβοι έχουν ήδη "χρησιμοποιηθεί" τα τελευταία χρόνια ως βομβιστές αυτοκτονίας σε πολλές χώρες, κατά κύριο λόγο στη Νιγηρία.

Στην Τουρκία, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ένα αγόρι ηλικίας 12-14 ετών ευθύνεται για τον θάνατο 51 ανθρώπων σε γαμήλιο γλέντι στο Γκαζίαντεπ, το βράδυ του Σαββάτου, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί εμπλέκεται σε βομβιστική επίθεση.