Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Μεταβάσεις στο νηπιαγωγείο: πώς θα αποφύγουμε το χάος

Πολλές φορές οι πιο δύσκολες στιγμές μιας ημέρας στο νηπιαγωγείο είναι εκείνες κατά τις οποίες η/ο νηπιαγωγός προσπαθεί να κατευθύνει την προσοχή και τη δράση των παιδιών από τη μια δραστηριότητα στην άλλη. Είτε πρόκειται για τι πέρασμα από το ελεύθερο παιχνίδι στην παρεούλα, είτε από την ώρα του φαγητού στην ώρα του διαλείμματος, πολύ εύκολα ο έλεγχος χάνεται. Εκνευρισμός, φωνές, μικροατυχήματα και καβγάδες μπορούν να χαλάσουν το θετικό κλίμα της τάξης και να επηρεάσουν αρνητικά όλη την υπόλοιπη σχολική ημέρα. 

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να αποφύγουμε το χάος στην τάξη μας κατά την διάρκεια των μεταβάσεων; Δείτε μερικές απλές ιδέες που ίσως μπορέσουν να σας βοηθήσουν. 

Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας για παιδιά και νέους 6-16 ετών «Ρωμαίος + Ιουλιέτα x6»

400 χρόνια μετά το θάνατο του William Shakespeare, το πιο διάσημο ζευγάρι ερωτευμένων όλων των εποχών, 
ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, παραμένουν πάντα νέοι!

Η ιστορία αγάπης τους συνεχίζει μέσα στους αιώνες να εμπνέει υπέροχες μουσικές συνθέσεις, έξι αποσπάσματα από τις οποίες θα παρουσιαστούν στη συναυλία που συνδιοργανώνουν το Μέγαρο Μουσικής και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τίτλο «Ρωμαίος + Ιουλιέτα x6», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στις 11.30, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Τουρνουά για τα παιδιά της Φλόγας

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αγίου Σουλά, διοργανώνει τουρνουά Beach Tennis στο Κορακόνερο, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου για μικρούς και μεγάλους (κατηγορίες Junior, Family< Διπλό Ανδρών, Διπλό Γυναικών, Μικτό, Διπλό Μικτό).

Βυθισμένα στη δυστυχία ζουν 13 χιλιάδες κορίτσια στην Ουαλλία

Χιλιάδες κορίτσια στην Ουαλλία ζουν βυθισμένα στη δυστυχία, ενώ πολλά δεν είναι ικανοποιημένα με την εμφάνισή τους αναφέρει έκθεση μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που είδε χθες τα φώτα της δημοσιότητας.

Η εκστρατεία ενός 12χρονου τυφλού να «βλέπει» τα χαρτονομίσματα

Σε κυκλοφορία τέθηκε στην Αυστραλία το νέο χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων, το οποίο έχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό: προσφέρει τη δυνατότητα στους τυφλούς ή τους έχοντες περιορισμένη όραση να μπορούν να το ξεχωρίσουν διά της αφής.

Τα θρησκευτικά αλλάζουν σε μάθημα «γνώσης των θρησκειών»

Αλλαγές στη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης κατά την διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Βουλή.

«Το μάθημα των θρησκευτικών αλλάζει από φέτος σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης» είπε ο κ. Φίλης. Όπως δήλωσε θα γίνει «μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας και όχι ομολογιακό, κατηχητικό».

Ο αστρονομικός ΕΝΦΙΑ, τα Χωριά SOS, τα 400 παιδιά που δεν φταίνε...

«Θα τους έλεγα αν 92.000 ή 150.000 ευρώ που παίρνουν σε φόρους από τα Παιδικά Χωριά SOS, είναι ισοβαρή με τα 400 παιδιά που θα μπορούσαν να σωθούν» είναι η ερώτηση που θα απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, Γιώργος Πρωτόπαπας αν βρισκόταν μπροστά σε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος.

Οπισθοδρόμηση στην εκπαίδευση

Σαφής οπισθοδρόμηση σε μοντέλα λειτουργίας άλλων εποχών, τα οποία υπηρετούν τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, με τις αλλαγές στην ιδιωτική εκπαίδευση και την ακύρωση στην πράξη των Συμβουλίων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ, το υπουργείο Παιδείας προκρίνει ρυθμιστικό πλαίσιο που καθιερώθηκε πριν από μία 15ετία και μία 35ετία αντίστοιχα.