Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Βιβλιοπαρουσίαση: Ιππόν

Μια κρύα νύχτα του χειμώνα, ο Σεμπαστιάν, 13 ετών, ετοιμάζεται να περάσει μια συμπαθητική βραδιά με τη συντροφιά της Ζυστίν, της φοιτήτριας που έχει αναλάβει να τον βοηθάει στα μαθήματά του όταν λείπουν οι γονείς του. Ένας επικίνδυνος κακοποιός εισβάλλει στο σπίτι. Ο Σεμπαστιάν όμως γνωρίζει από τζούντο και πολεμικές τέχνες. Μια ιστορία που σου κόβει την ανάσα.

Ιππόν: όρος του τζούντο για την καθοριστική κίνηση που προσφέρει την νίκη.

Ένα βιβλίο ικανό όχι απλά «να σου κόψει την ανάσα» όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο, αλλά και να προκαλέσει πολλές συζητήσεις και διαφωνίες σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά και οι έφηβοι. 

Απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία για μαθητές δημοτικού

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από μαθητές και εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αναφέρονται και στο θέμα της ανάρτησης των φωτογραφιών

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν μπάνιο τα παιδιά

Η υγιεινή των παιδιών είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί τους γονείς, οι οποίοι, όμως, αρκετές φορές μπορεί να το παρακάνουν. Αν και το καθημερινό μπάνιο είναι δεδομένο στο δικό μας πρόγραμμα –εξάλλου με τόσες δουλειές δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά- για τα παιδιά δεν ισχύει πάντα το ίδιο. Οι διαφορετικές ανάγκες, οι δραστηριότητες και φυσικά η ηλικία τους είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη «σωστή» συχνότητα του μπάνιου τους. Ειδικοί συνιστούν τι πρέπει ν’ ακολουθήσουμε και σχετικές έρευνες μας δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές.

Πρόσωπο: Muhammad Hamza Shahzad

Σε έναν κόσμο όπου ακόμα και οι ενήλικες δυσκολεύονται με τους κωδικούς, ένα μικρό θαύμα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ για να γίνει ο νεότερος προγραμματιστής στον κόσμο. Φανταστείτε έναν επτάχρονο να κάθεται σε έναν υπολογιστή και να ασχολείται με Java και C ++.Ο μικρός Shahzad κάνει ακριβώς αυτό.

Ο φόβος αποτρέπει τις γυναίκες με ΙΦΝΕ να κάνουν παιδιά

Μελέτη που έγινε σε 9 διαφορετικά κέντρα της Μεσογείου, μεταξύ του 2014 και του 2015, για την αντίληψη που έχουν οι γυναίκες που πάσχουν από Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου (ΙΦΝΕ) αναφορικά με την επίδραση της νόσου στη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη, διαπίστωσε ότι δυστυχώς η νόσος επηρεάζει αρνητικά τη ζωή τους σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο φόβος τους είναι τόσο μεγάλος που οι περισσότερες επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά.

Άλκη Ζέη: Ένας δάσκαλος φέρνει την άνοιξη

Όταν ήμουνα μικρή, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τα σχολεία άνοιγαν την πρώτη Οκτωβρίου.

Τις τελευταίες μέρες του Σεπτέμβρη που γυρίζαμε από την εξοχή περίμενα με ανυπομονησία ν' αρχίσει το σχολείο. Το αγαπούσα πολύ. Η μυρωδιά των καινούργιων βιβλίων, η διαδικασία του ντυσίματος με μπλε κόλλα και η άσπρη ετικέτα που κολλούσαμε για να γράψουμε όσο πιο καλλιγραφικά μπορούσαμε τον τίτλο του βιβλίου και το όνομά μας. Θυμάμαι με τι καμάρι έγραφα... Κοσμά και Δαμιανού, Κύρου Ανάβασις, της μαθητρίας Α΄γυμνασίου 'Αλκης Ζέη. Δεν το πίστευα πως θα πήγαινα στο γυμνάσιο. 'Ασε που νόμιζα πως ο Κοσμάς και Δαμιανός είχανε γράψει την Κύρου Ανάβαση!

Ξένος ή Ξένιος; Αλληλεγγύη στη σχολική τάξη

Ξεκινούν τον Οκτώβριο, για όγδοη χρονιά, εκπαιδευτικά προγράμματα στο διαδραστικό εκπαιδευτικό κέντρο «Ενας Κόσμος Άνω Κάτω» της ActionAid, που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές όλων των βαθμίδων να συζητήσουν, να παίξουν, να βιώσουν και να προβληματιστούν για ζητήματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως ότι όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να πηγαίνουν σχολείο χωρίς διακρίσεις και όλοι ότι γεννιούνται ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.

Έξι ελληνικά πανεπιστήμια ανάμεσα στα 980 καλύτερα του κόσμου

Στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου περιλαμβάνονται έξι ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Αξιολόγηση Πανεπιστημίων (World University Rankings) του εκπαιδευτικού ένθετου Times Higher Education της βρετανικής εφημερίδας The Times για το 2016-2017.

Ένα επιτραπέζιο που μαθαίνει στα παιδιά για την έμμηνο ρύση

Αργά ή γρήγορα όλες μαθαίνουμε τι είναι η περίοδος και όλα τα συναφή. Οι πόνοι στην κοιλιά, οι σερβιέτες, τα νεύρα και ότι άλλο μπορεί να συνδέεται με την έμμηνο ρύση. Πώς όμως λειτουργεί η περίοδος και πόσο εύκολο είναι να το αντιληφθούμε εμείς πρώτα και στη συνέχεια να το εξηγήσουμε στα μικρά κορίτσια;

Δύο έλληνες δημιούργησαν το αμαξίδιο που αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία

Δύο έλληνες δημιούργησαν το αμαξίδιο που αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία.

Αναπηρικό αμαξίδιο, του οποίου ο χρήστης θα μπορεί να κινείται και όρθιος και όχι μόνο καθιστός δημιούργησαν δύο αδέλφια από τη Λάρισα, ο Δημήτρης και ο Μάριος – Ερμής Πετρωτός.