Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Όταν το παιδί με αυτισμό δεν δέχεται να βάλει παπούτσια ή θέλει να φοράει μόνο παντόφλες

Τι γίνεται όταν το παιδί έχει συνηθίσει στα ελαφριά παπούτσια/ παντόφλες του καλοκαιριού ή στην ανυπαρξία παπουτσιού και αρνείται να φορέσει παπούτσια; Τι γίνεται αν βγάζει παπούτσια και κάλτσες αμέσως μόλις του τα φοράμε; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δυσκολία;

Ας δούμε αρχικά για ποιο λόγο μπορεί το παιδί να αντιστέκεται σθεναρά σε αυτή την αλλαγή. Πρόκειται για ιδιοτροπία ή πραγματικά υπάρχει από πίσω κάτι σοβαρό; Ο αυτισμός σιχαίνεται τις αλλαγές. Έτσι, τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες με αυτισμό νιώθουν μεγάλη ένταση και πίεση όταν πρέπει να σπάσουν την ρουτίνα τους και να εισάγουν κάτι νέο στη ζωή τους. Εκτός αυτού, πολλά άτομα με αυτισμό έχουν μεγάλη ευαισθησία σε συγκεκριμένα υφάσματα ή άλλα υλικά που υπάρχουν στα ρούχα και στα παπούτσια, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να τους δημιουργούν μια δυσάρεστη αίσθηση, ενόχληση ή ακόμα και πόνο. Αν προσθέσει κανείς σε αυτά και το μαρτύριο της αγοράς παπουτσιών από κάποιο μαγαζί, μαζεύονται αρκετοί παράγοντες για να κάνουν μη συνεργάσιμο το παιδί. 

Μάτια: Κίνδυνος για την όραση των παιδιών από τα λέιζερ

Οι δείκτες λέιζερ (ή λέιζερ πόιντερς, όπως είναι ευρέως γνωστοί) μπορεί να μοιάζουν αθώοι, αλλά όταν βρεθούν σε παιδικά χέρια υπάρχει κίνδυνος ακόμα και μόνιμης βλάβης της όρασης, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Έχουν και οι μπαμπάδες επιλόχειο κατάθλιψη!

Οι μητέρες δεν είναι οι μόνες που υποφέρουν από επιλόχειο κατάθλιψη. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 10% των αντρών έχουν επίσης συμπτώματα κατάθλιψης μετά τη γέννηση του μωρού.

Ο εγκέφαλος "εκπαιδεύεται'' ώστε... το ένα ψέμα να φέρνει το άλλο!

Όσο περισσότερα ψέματα λέμε, τόσο πιο εύκολη γίνεται σταδιακά η διαστρέβλωση της αλήθειας: Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να αποδείξουν πειραματικά αυτό το φαινόμενο της "χιονοστιβάδας" και τον βιολογικό μηχανισμό που τον διευκολύνει.

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Λυκείου

Ο WRO Hellas ανακοινώνει την έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για μαθητές του Λυκείου, που διοργανώνει με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. O διαγωνισμός, με θέμα «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα» απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές/τριες Λυκείου, θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017 και πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

UNICEF: Ένα στα επτά παιδιά υποφέρει από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Σχεδόν ένα στα επτά παιδιά ζουν παγκοσμίως σε περιοχές με πολύ υψηλά επίπεδα ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα, κυρίως στη Νότια Ασία, με αποτέλεσμα τα υπό ανάπτυξη σώματά τους να είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της UNICEF.

Η καθυστέρηση του θηλασμού αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου των νεογέννητων

Με την ευκαιρία της φετινής Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου) η UNICEF Ελλάδος προωθεί εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε κλινικές, νοσοκομεία, φορείς και υπεύθυνους υγείας σε όλη τη χώρα, ώστε να διευρυνθούν οι σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες προς όφελος των παιδιών και των μητέρων. 

Θα αλλάξετε εργασία πέντε με έξι φορές

«Βρίσκομαι 30 χρόνια στην ίδια επαγγελματική θέση και θα πάρω σύνταξη από αυτή. Βέβαια προσέξτε: αυτό που περιγράφω με αυτό που θα ζήσετε εσείς, δεν έχει καμία σχέση. Εσείς θα αλλάξετε εργασιακό αντικείμενο πέντε έως έξι φορές στη ζωή σας και, μην παραξενεύεσθε, μπορεί να κάνετε μια δουλειά που δεν έχει ανακαλυφθεί»!

Η ζωή μέσα στις ρωσικές στρατιωτικές σχολές… για παιδιά

Την ευκαιρία να επισκεφτεί ένα μια ρωσική στρατιωτική σχολή η οποία απευθύνεται σε… παιδιά, είχε φέτος μια αμερικανίδα φωτογράφος.

Η Sarah Blesener βρέθηκε στο προάστιο Dmitrov της Μόσχας, όπου μαθήματα βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης προσφέρονται σε έφηβους μαθητές μερικές φορές κάθε εβδομάδα.

Επανέρχονται οι εμβολιασμοί Μantoux, αλλά τα εμβόλια δεν φτάνουν - Ποια παιδιά έχουν προτεραιότητα

Μετα τις αντιδράσεις για την κατάργηση του ολικού εμβολιασμού των μικρών παιδιών για την φυματίωση και την διενέργεια της δερμοαντίδρασης Mantoux στο νηπιαγωγείο το υπουργείο Υγείας τον επαναφέρει αλλά με την προυπόθεση ότι θα υπάρχει η ουσία φυματίνης που είναι απαραίτητη.