Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το πρόγραμμα για τα Ανοιχτά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

Με ένα νέο εμπλουτισμένο πρόγραμμα δράσεων – αποτέλεσμα του διαλόγου με τους κατοίκους των γειτονιών- υποδέχεται την Άνοιξη το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων και προσκαλεί όλους να δηλώσουν συμμετοχή.

Τα 25 Ανοιχτά Σχολεία- το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα που έχει θέσει ως στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα των Αθηναίων και υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- αποτελούν αγαπημένα σημεία συνάντησης και δημιουργίας για όλη τη γειτονιά χάρη στο πλούσιο πρόγραμμα προσφερόμενων δράσεων, που υλοποιούνται στις αίθουσες και στα προαύλια τους. 

Έτσι τώρα την Άνοιξη, στην Ακαδημία Πλάτωνος (56o Δημοτικό Σχολείο) και στην Κυψέλη (29ο Δημοτικό Σχολείο) φοράμε άνετα παπούτσια και ετοιμαζόμαστε για εντυπωσιακές φιγούρες swing, ενώ στο Παγκράτι (13ο Δημοτικό Σχολείο) εξασκούμαστε σε τεχνικές αναπνοής και απολαμβάνουμε τα πολλαπλά οφέλη της yoga. 

Στο Μετς (13ο Δημοτικό Σχολείο), αρχάριοι και μη, ανταλλάσουμε γνώσεις και τεχνικές πλεξίματος, ενώ άτομα με αναπηρία εκπαιδεύονται σε τεχνικές μαγειρικής και κηπουρικής. Στην Κυψέλη (26ο Δημοτικό Σχολείο), οι έφηβοι εκπαιδεύονται στην τεχνική του human beatbox, ενώ γονείς και παιδιά μαθαίνουν χρήσιμα, καθημερινά τρικ και πρακτικές λύσεις για να ζουν οικολογικά. Στο Σχολικό συγκρότημα της Γκράβας (132ο Δημοτικό Σχολείο) μαθαίνουμε τούρκικα, ενώ όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετάσχουν σε πειράματα θετικών επιστημών, προγραμματισμού και να δημιουργήσουν τα πρώτα τους ρομπότ, μέσω των εργαστηρίων βασικών αρχών Μηχανικής. 

Στου Γκύζη (135ο Δημοτικό Σχολείο) παιδιά του δημοτικού σε ένα ευφάνταστο παιχνίδι μαθαίνουν τις έννοιες της συνεργασίας και της αποδοχής, ενώ στο Γουδή (8ο/106ο Δημοτικό Σχολείο & 9ο Ειδικό) παρεμβαίνουν δημιουργικά στο σχολικό τους περιβάλλον μέσα από ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, βασισμένο σε αγαπημένα παραμύθια. Οι κάτοικοι των Πετραλώνων (76ο Δημοτικό Σχολείο) με καλλιτεχνική διάθεση καλούνται να συμμετάσχουν στην αναδιαμόρφωση του σχολείου της γειτονιάς τους, ενώ οι θεατρόφιλοι στα Άνω Πετράλωνα (77ο Δημοτικό Σχολείο) διασκευάζουν μυθολογικές ιστορίες με στόχο τη δημιουργία θεατρικής παράστασης. 

Στην Πλατεία Βάθη (51ο Δημοτικό Σχολείο), οι έφηβοι δημιουργούν θεατρική ομάδα, αναλύουν θεατρικά κείμενα και ανεβάζουν τη δική τους παράσταση, ενώ οι ενήλικες εκπαιδεύονται σε τεχνικές συνέντευξης για εύρεση εργασίας. Στους Αμπελόκηπους (2ο Πειραματικό Λύκειο) μικροί και μεγάλοι εκπαιδεύονται για πρώτη φορά σε τεχνικές τσίρκου, και θεάτρου του δρόμου και ετοιμάζονται για παρουσιάσεις στις γειτονιές και τις πλατείες. 

Το Μάιο τέλος όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας μπορούν να μετέχουν σε μια συναρπαστική εβδομάδα αστρονομίας. Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία είναι δωρεάν, ωστόσο είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.athensopenschools.gr ή καλώντας στο 210.5277089, τις ώρες 9.00-16.00. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.athensopenschools.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου