Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Συνέδριο: «Ειδική Αγωγή και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» (Πάτρα, 24/06/17)

Οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς και η ανάγκη διαμόρφωσης ενός εκπαιδευτικού πλαισίου αντίστοιχου των σύγχρονων κοινωνικών και εκπαιδευτικών προκλήσεων, δημιουργούν την ανάγκη για συνεχή διάλογο και επικαιροποίηση των απόψεων μεταξύ των λειτουργών της εκπαίδευσης.

Για το λόγο αυτό η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το ΠΤΔΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργανώνει στην Πάτρα, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, το 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα:«Ειδική Αγωγή και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση». Σκοπός του Συνεδρίου είναι ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών, αλλά και η κατάθεση νέων καινοτόμων προτάσεων, μέσα από τις οποίες θα επέλθει ολοκληρωμένη υποδοχή και πλήρης ενσωμάτωση όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ενδεικτικά, ορισμένες από τις θεματικές ενότητες στις οποίες θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις είναι οι εξής: (α) Νομοθετικό Πλαίσιο, Δ.Ε.Π.Π.Σ.–Α.Π.Σ. Ειδικής Αγωγής, (β) Παιδαγωγική της Ένταξης και συμπερίληψη,(γ) Αναλυτικά Προγράμματα Εκπαίδευσης: θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτικές εφαρμογές, (δ) Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, (ε)Σύγχρονες Θεωρητικές Προσεγγίσεις στις Μαθησιακές Δυσκολίες, (στ) Κατάρτιση και Εφαρμογή Εξατομικευμένων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης (ΕΠΕ), (ζ) Εκπαιδευτικές Ανάγκες παιδιών με Νοητική Ανεπάρκεια,(η) Εκπαίδευση Παιδιών Κώφωση και Τυφλοκώφωση, (θ)Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Γνωστικές και ΕρμηνευτικέςΠροσεγγίσεις, (ι)Λογισμικά για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, (ια)Ειδική παιδαγωγική θεραπευτικής τέχνης.

Ως εκ τούτου καλούμε εκπαιδευτικούς, στελέχη και ερευνητές της εκπαίδευσης, φοιτητές, αλλά και όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα προαναφερόμενα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το σύγχρονο σχολείο.

Τέλος, στα πλαίσια του Συνεδρίου θα γίνει και η βράβευση των μαθητών της Δυτικής Ελλάδας που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.

Πηγή: IonianTV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου