Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Καλλιτεχνικά Σχολεία - Δεν δίνεται λύση για όσους έχασαν τις εξετάσεις

Τη διαμαρτυρία της για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην προκηρυχθούν τελικά νέες εξετάσεις για τα νεοϊδρυθέντα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσια) στο Περιστέρι και στο Κερατσίνι, εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Οι γονείς είχαν ζητήσει επανάληψη των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 17 - 18 Ιούνη, καταγγέλλοντας ότι έγιναν με απαράδεκτο τρόπο που είχε αποτέλεσμα 34 μαθητές, ενώ είχαν δηλώσει συμμετοχή, τελικά να μην δώσουν τις εξετάσεις. Οι γονείς ζητούσαν να δοθούν εκ νέου οι εξετάσεις, ή έστω να δοθεί η δυνατότητα στα παραπάνω παιδιά να συμμετάσχουν σε αυτές και όσοι επιτύχουν να περάσουν ως υπεράριθμοι, μιας και δεν ευθύνονταν οι ίδιοι για τη μη πληροφόρησή τους για την ημέρα και ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

«Σαν Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καταδικάζουμε αυτή τη στάση του υπουργείου Παιδείας, τη θεωρούμε ανάλγητη και ξεκομμένη από την πραγματικότητα. Πιστεύουμε πως τουλάχιστον στους 34 μαθητές θα έπρεπε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις και πως κανένα πρόβλημα δεν θα δημιουργούσε η συμμετοχή κάποιων υπεράριθμων μαθητών στα τμήματα της Α' Γυμνασίου από τη νέα σχολική χρονιά», σημειώνουν οι γονείς. «Εμείς, αντίθετα από το υπουργείο Παιδείας, πιστεύουμε πως ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της Παιδείας κάθε νέου ανθρώπου. Γι' αυτό και πρέπει να περιλαμβάνονται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα κάθε σχολείου και μάλιστα από το Δημοτικό, και όχι να δίνονται υπό τύπον επιπλέον μαθήματος σε επιλεγμένα σχολεία, είτε αυτά λέγονται Καλλιτεχνικά ή Μουσικά είτε Αθλητικά», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Πηγή: alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου