Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Καταλήψεις για ελλείψεις σε σχολεία – Αιτήματα και για ημερίδες!

Υπό κατάληψη από μαθητές τελούν σχολεία στη Θεσσαλονίκη για ελλείψεις στις υποδομές, ενώ τίθεται και το ζήτημα της κατάργησης των ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ, με την Ν.Δ. να φέρνει το θέμα στη Βουλή.

Από την άλλη οι μαθητές έχουν και αιτήματα που αφορούν και στον προγραμματισμό του σχολείου, όπως τη διοργάνωση ημερίδων και εκδρομών.

Ενδεικτικά, στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές του 5ου Γεν. Λυκείου διαμαρτύρονται για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν, καθώς τα μαθήματα γίνονται σε κοντέινερ.

Το 12 Λύκειο Τριανδρίας επίσης, εστιάζει στην κάλυψη της υλικοτεχνικής υποδομής.

Οι μαθητές του 2ου Γεν. Λύκειο Μίκρας ζητούν τη διευθέτηση μεταφοράς κάποιων μαθητών από και προς το σχολείο.

Οι μαθητές του 14ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης διαμαρτύρονται για ελλείψεις (π.χ. προτζέκτορες, Η/Υ και ράμπα ΑΜΕΑ προς την αυλή). Επίσης, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός για εκδρομές και ημερίδες.

Την ίδια στιγμή οι μαθητές του 12ου ΕΠΑΛ ζητούν τη δημιουργία κάποιων ολιγομελών τμημάτων και την άμεση διανομή βιβλίων για μαθήματα ειδικοτήτων.

Από την άλλη, υπάρχουν και διάφορα κενά σε καθηγητές τα οποία ωστόσο μπορεί να είναι σε μεμονωμένα σχολεία αλλά ο αριθμός τους είναι σημαντικός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει μεγάλο κομμάτι του εκπαιδευτικού έργου.

Για παράδειγμα, στη Χαλκιδική λείπουν 5 φιλόλογοι, 12 μαθηματικοί, 5 φυσικοί ενώ σε ένα σχολείο στο νομό Ιωαννίνων υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών σε μαθήματα με αρκετές ώρες διδασκαλίας στον σχολικό προγραμματισμό (π.χ. μαθηματικοί, φυσικοί, βιολόγοι) αλλά και σε ολιγόωρα μαθήματα (π.χ. καλλιτεχνικά, πληροφορική).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου