Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Ημερολόγιο 2017 (Δωρεάν εκτυπώσιμο)


Μεταφορτώστε δωρεάν και εκτυπώστε το ημερολόγιο του ΚΕΑ για το 2017
Καλή οργάνωση!

Αλλαγές στην εκπαίδευση με τη νέα χρονιά

Το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς δίνει τον ρυθμό για τις συζητήσεις που θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες του τριετούς πλάνου του υπουργείου Παιδείας για την εκπαίδευση, αλλά και τον τρόπο καθώς και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.

Ήδη, μέσα στον Ιανουάριο, αναμένονται η ενδιάμεσηέκθεση του Ο.Ο.Σ.Α., η οποία θα δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 20 Ιανουαρίου.

Επάνοδος των μαθητικών συμβουλίων

Πίσω ολοταχώς στη δεκαετία του ’80, τότε που τα μαθητικά συμβούλια οργάνωναν τις σαββατιάτικες εξόδους των μαθητών στις ντισκοτέκ και είχαν τον τελικό λόγο για τις σχολικές εκδρομές και καταλήψεις, αποτελώντας το εκκολαπτήριο για τις νέες γενιές πολιτικών. Τον θεσμό των μαθητικών κοινοτήτων και συμβουλίων... θυμήθηκε και επαναφέρει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που αποφάσισε επίσης ότι εκπαιδευτικοί, γονείς αλλά και μαθητές θα καταρτίζουν τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου τους.

Αρχίζουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα της Σχολή Αστρονομίας

Αρχίζουν για τρίτη συνεχή χρονιά τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας εξ αποστάσεως της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στον Βόλο. Θα λειτουργήσουν τρεις τάξεις με προοδευτικά δυσκολότερα θέματα. Στην πρώτη τάξη θα διδαχθεί το ηλιακό σύστημα, στη δεύτερη τάξη οι αστέρες, οι γαλαξίες, το Σύμπαν, τα τηλεσκόπια και η ουράνια σφαίρα και στην τρίτη τάξη η διαστημική και οι νέες θεωρίες και ανακαλύψεις.

Πόσες ημέρες πρέπει να πάρουν αντιβίωση τα παιδιά με ωτίτιδα;

Η χορήγηση αντιβίωσης για διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών σε μικρά παιδιά με ωτίτιδα τελικά κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

UNICEF: Περίπου 2,2, εκατ. παιδιά υποσιτίζονται στην Υεμένη

Περίπου 2,2 εκατομμύρια παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από υποσιτισμό, γεγονός που τα καθιστά ευάλωτα σε αρρώστιες όπως η διάρροια, καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος στη χώρα, καταγγέλλει η UNICEF.

Τα παραμύθια των αδελφών Grimm στην αρχική hardcore εκδοχή τους

Από τον Μ.ΗULOT στη LIFO

Από τα παιδιά που άκουσαν να τους διαβάζουν τις ιστορίες των Αδελφών Γκριμ στην πρώτη έκδοση, σήμερα δεν θα πρέπει να ζουν ούτε τα δισέγγονά τους. Αυτά τα παιδιά, του 1812, ήταν και τα μόνα που άκουσαν τις αυθεντικές ιστορίες όπως τις πρωτοδημοσίευσαν τα δυο αδέλφια, ο Jacob και ο Wilhelm Grimm, στο βιβλίο τους Children"s and Household Tales. Το 1815 κυκλοφόρησαν και έναν δεύτερο τόμο με ιστορίες, ανυποψίαστοι για την επιτυχία που θα είχαν τα βιβλία τους και τι θα επακολουθούσε. Τα παραμύθια τους αγαπήθηκαν πολύ από εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο και ιστορίες όπως της Ραπουνζέλ, του Χάνσελ και της Γκρέτελ και της Σταχτοπούτας έγιναν παγκοσμίως τα απόλυτα κλασικά παραμύθια. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που αναγκάστηκαν να αλλάξουν πολλές από τις ιστορίες τα επόμενα χρόνια και όσο πιο δημοφιλείς γίνονταν, τόσο περισσότερο τις πετσόκοβαν και τις έκαναν «παιδικές».