Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού: Η φιλοσοφία του & τι περιλαμβάνει

Ένα πληρέστερο και σύμφωνο με τα διεθνή πρότυπα βιβλιάριο υγείας παιδιού, έχουν πλέον στη διάθεσή τους παλιοί και νέοι γονείς.

Το νέο βιβλιάριο υγείας παιδιού περιέχει αναλυτικές και χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ηλικία και στάδιο ανάπτυξης του παιδιού από τη γέννηση έως τα 18 του χρόνια.

Αθήνα: Πάμε μια βόλτα στην πόλη;

Τα παιδιά παίρνουν τους γονείς από το χέρι και περπατούν μαζί στις γειτονιές γύρω από τη Στέγη. Κλείστε τη δική σας οικογενειακή βόλτα στο Νέο Κόσμο, το Κουκάκι και την Ακρόπολη και ανακαλύψτε την πόλη μαζί με τα παιδιά σας!

Ρομποτική: Ένα απαραίτητο εργαλείο για τα παιδιά του σήμερα

Αναμφισβήτητα η ρομποτική είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία 10 χρόνια. Η ρομποτική αφορά σε κατασκευές που εκτελούν αυτοματοποιημένες εργασίες, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνει ο άνθρωπος. 

Η Θεία Λένα που ήξερε «τι να πούμε στα παιδιά»

Με μια φωτογραφική έκθεση στο Μπενάκη και ένα ντοκιμαντέρ ξαναζωντανεύει η μεγάλη παιδαγωγός Αντιγόνη Μεταξά που με τα ραδιοφωνικά παραμύθια της, τις θεατρικές παραστάσεις και τα βιβλία της μεγάλωσε εκατομμύρια παιδιά στην Ελλάδα.

Μουσικές ιστορίες για παιδιά και «έξυπνους» μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσικές ιστορίες για παιδιά και «έξυπνους» μεγάλους! Δύο συναυλίες στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, μία βραδινή (20.30) και μία πρωινή (11.30 π.μ.) αντίστοιχα, με τρία… αναπάντεχα έργα, που θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το Ergon Ensemble υπό τη μουσική διεύθυνση του Kasper de Roo [Κάσπερ ντε Ρόο]. 

Εκδηλώσεις στα σχολεία για το ολοκαύτωμα των Εβραίων

Οι σχολικές μονάδες την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας, θα πρέπει να αφιερώσουν δυο διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Ημερίδα για την «Οικογένεια και κοινή ανατροφή στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»

Επ’ ευκαιρία συμπλήρωσης δέκα χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας και έντονης πολυεπίπεδης ενασχόλησης όσον αφορά, στη νομική κατοχύρωση της από κοινού επιμέλειας των παιδιών και από τους δύο γονείς μετά το διαζύγιο, ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18.00 μ.μ. στo Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της οποίας θα προβληθεί τοντοκιμαντέρ «Parenthood».

Μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσουν μαθήματα τα προσφυγόπουλα

Οι εκπαιδευτικοί που προσελήφθησαν για να διδάξουν στα 100 προσφυγόπουλα της δομής στο Κουτσόχερο παρουσιάζονται σήμερα στις σχολικές μονάδες της Λάρισας, όπου θα φοιτήσουν τα παιδιά στην απογευματινή ζώνη 14.00-18.00.