Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

H Google προσθέτει λεπτομέρειες για την προσβασιμότητα.

Μια μικρή αλλαγή στους Χάρτες της Google θα μπορούσε να κάνει μια μεγάλη διαφορά για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Παράλληλα με τις πληροφορίες σχετικά με τις ώρες που λειτουργεί μια επιχείρηση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνσή της, ο γίγαντας αναζήτησης θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το εάν ή όχι η τοποθεσία έχει μια είσοδο προσβάσιμη από αναπηρικά αμαξίδια.

Εξάωρα μαθήματα στην Γ' Λυκείου, η πρόταση του Ινστιτούτου



Την τελική έκθεσή του για θέματα πανελλαδικών και αλλαγών στο Λύκειο καταθέτει, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με το κείμενο, προτείνεται κοινός «κορμός» μαθημάτων στην Α' τάξη των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων και σταδιακή οργάνωση των Β' και Γ' τάξεων στη λογική επιλογών που εξασφαλίζουν πλάι στην επιστημονική και την τεχνολογική και επαγγελματική εκπαίδευση ως ισότιμες.

Τα 10 μυστικά των πρώτων λέξεων του μωρού!

Κάποια παιδιά λένε «μαμά» πριν κλείσουν καν τους εννέα μήνες, ενώ άλλα μέχρι να σβήσουν και το δεύτερο κεράκι τους προτιμούν απλώς να ακούν. Δέκα απαντήσεις ρίχνουν φως σε αντίστοιχες ερωτήσεις και αιτιολογούν γιατί η ομιλία εξελίσσεται διαφορετικά από παιδί σε παιδί.

Ήπια γνωστική δυσλειτουργία παρουσιάζουν οι ασθενείς με νόσο του Crohn

Οι ασθενείς με νόσο του Crohn έχουν συχνά ήπια γνωστική λειτουργία συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν υποφέρουν από τη νόσο, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο United European Gastroenterology Journal

Ένα δυσλεκτικό παιδί έγραψε βιβλίο για παιδιά με δυσλεξία

Με αφορμή τη δυσλεξία που αντιμετωπίζει, ένα 10χρονο παιδί από τη Σλοβενία, ο Χένρικ Ρίκο Ζούπαν, με τη βοήθεια της μητέρας του έγραψε ένα βιβλίο ειδικό για συνομήλικούς του, με την ίδια μαθησιακή δυσκολία!

Ακατάλληλες οι συνθήκες για γυναίκες κρατούμενες και τα παιδιά τους

Είναι αναγκασμένες να διαβιούν σε τόσο ακατάλληλες συνθήκες, που παρά τις προσπάθειες εξανθρωπισμού, το αίτημα εξακολουθεί να είναι η ριζική αλλαγή του τρόπου έκτιση της ποινής και η εφαρμογή των εναλλακτικών ποινών που «εξοπλίζουν» για μια δεύτερη ευκαιρία ζωής μέσα στην κοινωνία.

Το σκληρό ταξίδι των ασυνόδευτων και η προσαρμογή στο νέο «σπίτι»

Εκατόν ενενήντα δύο ιστορίες για το πώς κατάφεραν να φτάσουν στη Λέσβο θα μπορούσαν να μας διηγηθούν οι 192 ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες που ζουν σε 10 ξενώνες των ΜΚΟ Praksis, Μετάδραση και Ηλιακτίδα υπό την επίβλεψη της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Απειλές δέχεται η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στο 26ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, στο οποίο ομάδα γονέων αρνούνται να δεχθούν τα προσφυγόπουλα. 

Τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα έχουν πάρει νέα τροπή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πογκρόμ ρατσιστικής ρητορικής, απέναντι σε όποιον υπερασπίζεται τα προσφυγόπουλα, αλλά κυρίως κατά της διευθύντριας του σχολείου Κατερίνας Σταγιάννη, όπου υπάρχουν ευθείες απειλές, ακόμα και κατά της ζωής της.

Ποιες είναι οι αναγκαίες βιταμίνες για τα παιδιά;

Ο οργανισμός μας χρειάζεται ορισμένες απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να λειτουργεί σωστά. Και ο καλύτερος τρόπος για να προσλάβουμε αυτά τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά είναι μέσα από μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν είναι πάντα το ίδιο εύκολο στην πράξη όσο στην θεωρία, ειδικά για μικρά παιδιά, ενώ γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ελέγξουμε τη διατροφή τους όταν ξεκινούν το σχολείο.

Κοινό πρόγραμμα Ε.Ε. - Unicef για παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα

Περισσότερα από 6.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων και ασυνόδευτων ανηλίκων, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προβλέπεται να στηριχθούν από κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNICEF. Η δράση θα χρηματοδοτηθεί από το Mέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.