Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Προβολή: Κωφά άτομα και προσβασιμότητα μέσω διερμηνείας νοηματικής γλώσσας σε νοσοκομείο.



Κανένα παιδί δεν πρέπει να φοβάται – Έρευνα για το σχολικό κλίμα

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Κατά της Σχολικής βίας και του Εκφοβισμού, η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας ανακοινώνει την έναρξη της διαδικτυακής «Έρευνας για το Σχολικό Κλίμα», που θα διαρκέσει έως και το καλοκαίρι του 2017.

Σκοπός της έρευνας είναι η συλλογή δεδομένων σχετικά με το πώς βιώνουν το σχολικό κλίμα τα ΛΟΑΤΚ άτομα(Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά Transgender και Qeer άτομα) που βρίσκονται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Break Free 2017 - Πολύχρωμος περίπατος Θεσσαλονίκης (19.03.2017)

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, βάλε άνετα και χρωματιστά ρούχα, πάρε σφυρίχτρες και έλα να περπατήσεις μαζί μας από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι την Καμάρα και τέλος στον Λευκό Πύργο σε έναν πολύχρωμο και ειρηνικό περίπατο ενάντια σε ό,τι μας δεσμεύει: την αδικία, την ανισότητα, τις διακρίσεις και τις κλιματικές αλλαγές! #Breakfree

Η θηλυκή πλευρά των επιστημών

Τι δουλειά θα κάνατε σήμερα, αν στην εφηβεία σας είχατε μετρήσει την ταχύτητα του φωτός με σοκολάτα, είχατε φτιάξει κολιέ με το DNA σας και είχατε μυηθεί στον νόμο των πιθανοτήτων με κουφέτα smartis; Η ερώτηση απευθύνεται στον γυναικείο πληθυσμό, που στρέφεται παραδοσιακά από νωρίς στις θεωρητικές επιστήμες. Την εν λόγω «προδιαγεγραμμένη» επαγγελματική εξέλιξη των σημερινών κοριτσιών προσδοκά να ανατρέψει η διεθνής οργάνωση «Greenlight for Girls», που με ευφάνταστα events ανά τον κόσμο προσπαθεί να εξοικειώσει κορίτσια 10-15 ετών με τις θετικές επιστήμες, γνωστές ως STEM (science, technology, engineering, mathematics).

O κόσμος είναι αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το 1945

Η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη «ανθρωπιστική καταστροφή» από το 1945 οπότε ιδρύθηκε ο ΟΗΕ, προειδοποίησε ο επικεφαλής ανθρωπιστικών υποθέσεων του οργανισμού Στίβεν Ο’ Μπράιεν, αναφερόμενος στον λιμό που απειλεί 20 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη, τη Σομαλία, το Νότιο Σουδάν και τη Νιγηρία.

Ο πρώτος Έλληνας με αναπηρία στο Rotax Max Challenge

Ένα ατύχημα με τη μοσοτικλέτα του πριν από 19 χρόνια ήταν ο λόγος που ανάγκασε τον Παναγιώτη Παρασκευόπουλο να καθίσει σε αναπηρικό αμαξίδιο για το υπόλοιπο της ζωής του, όμως δεν το έβαλε κάτω και βρήκε τη δική του διέξοδο για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που μπορεί να φέρει μία τέτοια κατάσταση, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.

Αναπηρία δεν είναι μόνο οι…ράμπες

Τα άτομα με αναπηρία και ειδικότερα εκείνα με νοητική υστέρηση είναι περισσότερο ευάλωταστο να πέσουν θύματα κακοποίησης, σωματικής ή σεξουαλικής βίας σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό και επίσης μπορούν να παραμείνουν σ’ αυτή τη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.Ιδιαίτερα τα παιδιά, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με σύνθετες ανάγκες βρίσκονται σε πολλαπλό κίνδυνο εκμετάλλευσης. 

Πα.Μακ.: Play For Inclusion Volley (15.03.2017)

Την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, από τις 14:00 έως τις 16:00 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνονται αγώνες βόλει (Play For Inclusion Volley) με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την κοινωνική ένταξη νέων. 

Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση διαδικασίας επιλογής Διευθυντών Σχολείων

Αντισυνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ τον Ν4327 /15 για την επιλογή Δντών Σχολικών Μονάδων.Η ολομέλεια του Συμβουλίου έκανε δεκτή την απόφαση του τμήματος και ακύρωσε τον σχετικό νόμο, ως προς την μυστική και χωρίς καμιά αιτιολογία ψηφοφορία του Συλλόγου.Το Συμβούλιο έκρινε ότι η μυστική ψηφοφορία-χωρίς αιτιολόγηση-παραβιάζει τις αρχές της αξιοκρατίας,της ισονομίας και της δυνατότητας προσφυγής στα δικαστήρια.