Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

13 λόγοι για να χρησιμοποιείτε τη νοηματική γλώσσα με ένα παιδί με βαρηκοϊα ή ένα παιδί που έχει βάλει κοχλιακό εμφύτευμα.

Όταν ο 2χρονος κωφός γιος μας Micah έβαζε κοχλιακό εμφύτευμα, δεν σκεφτήκαμε ούτε στιγμή τη νοηματική γλώσσα ή την Κουλτούρα των Κωφών. Ήμασταν μια ακούουσα οικογένεια, που ακολουθούσε τις συμβουλές των ακουολόγων της. Κάτω από πολύ μεγάλη πίεση, πήραμε την καλύτερη δυνατή απόφαση με βάση τις πληροφορίες που είχαμε εκείνη την εποχή. Με 68.000 δολάρια προχωρήσαμε σε αμφίπλευρη τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Ο Micah παρακολούθησε εντατικές συνεδρίες λογοθεραπείας. Όμως παρά τις προσπάθειές μας, τον χρόνο και τα χρήματα που ξοδέψαμε, μισούσε το να ακούει. Οι ήχοι ήταν σαν μια «άγρια» μπλούζα που τσιμπούσε και ο μικρός αρνούνταν να βάλει. Αντιστεκόταν με νύχια και με δόντια, κυριολεκτικά, αφού δάγκωνε και κλωτσούσε μέχρι να πατήσουμε και οι δύο μας τα κλάματα. Όπως εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς, είχε πάρα πολύ μικρή πρόοδο στον τομέα του λόγου/ομιλίας. 

Οι εκ γενετής τυφλοί έχουν οξυμένες τις υπόλοιπες αισθήσεις

Οι εγκέφαλοι των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί τυφλοί ή τυφλώνονται πολύ γρήγορα μετά τη γέννησή τους δημιουργούν νέες νευρωνικές συνδέσεις, έτσι ώστε -αναπληρώνοντας την απουσία των οπτικών ερεθισμάτων- να βελτιώνονται οι αισθήσεις της ακοής, της όσφρησης και της αφής τους, αλλά επίσης να οξύνονται οι νοητικές λειτουργίες τους όπως η μνήμη και η γλώσσα.

Παιδί και σεξουαλικότητα - ο ρόλος του γονιού

Τα παιδιά αναπτύσσονται σεξουαλικά, όπως αναπτύσσονται και σωματικά. Ο ρυθμός ανάπτυξης δεν είναι ο ίδιος για κάθε παιδί. Άλλο θα ωριμάσει αργότερα και άλλο γρηγορότερα, αναλόγως με τα χαρακτηριστικά, την ιδιοσυγκρασία και τις εμπειρίες του. 

Εκδήλωση: Play for Inclusion Cycling Rollers Skating

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
Ώρα διεξαγωγής: 17:00-21:00
Τόπος διεξαγωγής: Πλατεία Ευόσμου

Η "Πράσινες Διαδρομές" Κοιν.Σ.Επ. διοργανώνει υπο την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ευόσμου παιχνίδια και επιδείξεις με ποδήλατα, πατίνια και τροχοσανίδες. Με την υποστήριη των επιχειρήσεων Rolling Store και NorthPark Indoor Skatepark Η εκδήλωση συμμετέχει στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης μέσω του αθλητισμού και των παιχνιδιών σχετικά με την κοινωνική ένταξη των νέων που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες όπως οι νέοι σε κίνδυνο και οι ανήλικοι παραβάτες

47ο Συμπόσιο της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

Η Παιδιατρική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος διοργανώνει το 47ο Συμπόσιό της, που θα λάβει χώρα  από 8 έως 9 Απρίλιου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρόκληση της γόμας: Νέα επιβλαβής «μόδα» για τα παιδιά

Εξαπλώνεται πολύ γρήγορα τον τελευταίο καιρό μέσω των social media και είναι επικίνδυνη: Πρόκειται για τη «μόδα» που θέλει τα παιδιά να αποδέχονται μια περίεργη «πρόκληση» και να την καταγράφουν σε βίντεο, το οποίο και μοιράζονται μεταξύ τους.

600 εκατομμύρια παιδιά θα βιώνουν ακραία έλλειψη νερού ως το 2040

Σχεδόν 600 εκατομμύρια παιδιά, ένα στα τέσσερα σε παγκόσμιο επίπεδο, θα ζουν σε περιοχές με εξαιρετικά περιορισμένους υδάτινους πόρους έως το 2040, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF.

Η έκθεση προειδοποιεί προειδοποίησε ότι η έλλειψη ασφαλούς πόσιμου νερού αποτελεί απειλή για τη ζωή των παιδιών και η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει το πρόβλημα.

Βέροια: 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων - 'Πως να κρυφτείς απ' τα παιδιά;'

Το 1ο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων Βέροιας καταγράφηκε και πέρασε πλέον στην ιστορία..
Τις πρώτες απογευματινές ώρες ο πρόεδρος του "Σώματος" κήρυξε το τυπικό "λύεται η συνεδρίαση", με τελευταία πράξη, την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία.
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε, σε μια πρώτη αποτίμηση το ήμισυ άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και δικαίωσε την πρωτοβουλία αυτών που πρωτοστάτησαν για ήταν εφαρμογή του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.

«Εργαλείο εντοπισμού» του αυτισμού οι… γιαγιάδες, σύμφωνα με έρευνα

Μπορεί οι γονείς να πιστεύουν ότι ξέρουν τα παιδιά τους καλύτερα από τον καθένα, όμως μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα φαίνεται να επιβεβαιώνει το γνωστό ρητό «του παιδιού μου το παιδί...»!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Autism, οι γονείς συχνά παραβλέπουν τα ενδεικτικά συμπτώματα του αυτισμού, ενώ οι γιαγιάδες είναι συχνά αυτές που αναγνωρίζουν πρώτες τη διαταραχή.

Καλαμαριά: Παιδιά παίζουν σε παιδική χαρά χωρίς άδεια λειτουργίας

Παρότι η παιδική χαρά - κόσμημα στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς δεν έχει ανοίξει επίσημα, πολλοί δημότες εισέρχονται παράνομα στον χώρο.

Στα μέσα Απριλίου παραδίδεται προς χρήση η παιδική χαρά - κόσμημα μεταξύ των οδών Παπανδρέου - Βρυούλων και Ζορμπά στον Άγιο Ιωάννη Καλαμαριάς. Ωστόσο παρότι δεν έχει ανοίξει ακόμα επισήμως, πολλοί δημότες εισέρχονται παράνομα στο πάρκο καθώς τα προστατευτικά μέτρα του δήμου δεν είναι ικανά να εμποδίσουν την πρόσβαση παιδιών και ενηλίκων.

Τα παιδιά μας, αυτοί οι άγνωστοι

«​​​​Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για τον θάνατο του παππού του;», «Πώς να του πω για τον πατέρα του που έφυγε από το σπίτι;», «Τώρα στην εφηβεία δεν θέλει να μου μιλήσει, γιατί;», «Γιατί μένει κλεισμένο στο σπίτι, τι σκέφτεται;», «Πώς να τον κατευθύνω ως προς τη σχολή που θα επιλέξει;».