Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

TEDxLesvos: Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου "The diary of a guide dog"


Η Μαίη είναι ο σκύλος οδηγός της Ιωάννας που έχει απώλεια όρασης. Με τη φωνή της Ιωάννας η Μαίη μίλησε για τις ειδικές δεξιότητες της, που στηρίζονται στην αγάπη της για το «αφεντικό» της, όλα τα απρόοπτα, που συναντά στους ελληνικούς δρόμους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων και τις περίεργες καταστάσεις, καθώς δανείζει την όρασή της, τα μάτια της.. Και για το πως, όπως κι εκείνη κάνει τα πάντα για την Ιωάννα, έτσι και η Ιωάννα, κάνει τα πάντα για εκείνη και τη στηρίζει.

Από 2 έως 19 Μαΐου οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία

Από 2 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία, κατόπιν των αλλαγών στις ημερομηνίες, που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και θα ισχύσουν από φέτος. 

«Ξεπαγώνει» το Erasmus+ Youth για την Ελλάδα.

Το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει και πάλι η υπογραφή συμβάσεων και χρηματοδότησης προγραμμάτων Erasmus+ για τη νέα γενιά, που είχε «παγώσει» για την Ελλάδα από το 2014, έδωσε η Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Από τη Λέσβο στην Ευρωβουλή με αναπηρικό αμαξίδιο: Μια ιστορία ελπίδας

Στα 15 έφυγε από το σπίτι της στη Συρία για μια καλύτερη ζωή. Ταξίδεψε από την Ελλάδα ως τη Γερμανία με το αναπηρικό της αμαξίδιο. Και προχθές μίλησε στην Ευρωβουλή.


Μαθητές μελετούν τους σεισμούς με δικούς τους σεισμογράφους

Οκτώ σεισμογράφοι εγκαταστάθηκαν σε σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς», με συντονιστή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. 

Ραδιομαραθώνιος της UNICEF για τα παιδιά φτωχών οικογενειών

Μισό εκατομμύριο παιδιά στη χώρα ζουν σε φτωχές οικογένειες. Τα πορίσματα ερευνών της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF δεν χωρούν αμφιβολία. Για να καλλιεργηθεί ελπίδα για το αύριο των παιδιών αυτών, η Ελληνική Ραδιοφωνία και η UNICEF πραγματοποιούν από το πρωί τον ετήσιο ολοήμερο Ραδιομαραθώνιο Αγάπης με κεντρικό θέμα «Για κάθε παιδί που πεινάει, δίπλα μας ή μακριά μας».

Πασχαλινό διήμερο Παζάρι στη "ΣΥΖΩΗ" (8-9/4/2017)

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου 2017 το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας "ΣΥΖΩΗ", διοργανώνει διήμερο πασχαλινών εκδηλώσεων στο χώρο του, Ροδοπόλεως 5 (τέρμα οδού Πόντου), στην Καλαμαριά. Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις, στο χώρο θα διατίθενται λαμπάδες, πασχαλινά και ανοιξιάτικα δώρα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την ομάδα χειροποίητης δημιουργίας του Συλλόγου, με σκοπό την ενίσχυση λειτουργίας των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων για τα παιδιά της "Συζωής".
Πηγή: Facebook

Το Παιδικό Μουσείο μετακομίζει στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) μετά από 22 χρόνια λειτουργίας στην Πλάκα, έχοντας φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, αλλάζει γειτονιά και αναπτύσσεται στον χώρο του εμβληματικού κτιρίου του Ωδείου Αθηνών. Μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην πρώτη περίοδο γνωριμίας με τον νέο χώρο.

Οι κακοί του Χόλιγουντ εμφανίζονται με δερματολογικά προβλήματα

Τι κάνει το Χόλιγουντ αν θέλει να παρουσιάσει έναν ήρωά του ως πραγματικά κακό; Τον δείχνει με ένα πρόσωπο γεμάτο δερματολογικά προβλήματα. Κάτι που καθόλου δεν αρέσει στους δερματολόγους, οι οποίοι, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, θεωρούν ότι αυτή η κινηματογραφική πρακτική αφενός δημιουργεί αρνητικά στερεότυπα, αφετέρου κάνει τους ανθρώπους με πραγματικά προβλήματα στο δέρμα τους να νιώθουν ακόμη πιο άσχημα.

Έκθεση Φωτογραφίας "Young Messiahs Paradox"

Τίτλος Φωτογραφικής Έκθεσης:  Young Messiahs Paradox – Εμπόδια και Δυνατότητες

Tετάρτη 19 Απριλίου 18.00 - 21.00
Έναρξη φωτογραφικής έκθεσης και ομιλία με θέμα το καίριο ζήτημα της οικογενειακής επανένωσης προσφύγων

Κύριος ομιλητής: Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ, Γ. Τσιάκαλος
Φωτογραφίες: Αλέξης Τριανταφυλλίδης, κοινωνικός λειτουργός

Πιστοποίηση πτυχιούχων και από δεύτερο τμήμα με παρακολούθηση του 25% των μαθημάτων

Μαθήματα και από δεύτερο τμήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι φοιτητές που έχουν πάρει το πρώτο τους πτυχίο. Την ίδια στιγμή σε τέλη φοίτησης μετονομάζονται επισήμως τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών.