Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τι διαβάζουμε φέτος τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ποιους κινδύνους κρύβει το Πάσχα για τα παιδιά

Είναι οι πρώτες ανοιξιάτικες διακοπές που όλα τα παιδιά (κι εμείς μαζί) περιμένουν. Εκτός όμως από την ξενοιασιά των ημερών και την εξωστρέφεια της υπαίθρου οι ημέρες αυτές κρύβουν και κάποιους κινδύνους. Ποιοι είναι αυτοί;

Ποδηλατοδρομία για παιδιά 10 -16 ετών

Τη συνδιοργάνωση ποδηλατοδρομίας με τίτλο: «Θεσσαλονίκη πόλη του εθελοντισμού» από τον δήμο Θεσσαλονίκης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο στη διάρκεια της 6ης τακτικής συνεδρίασης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με διαδρομή που θα ξεκινά από το ύψος του Λευκού Πύργου και θα καταλήγει στο Μέγαρο Μουσικής.

Μαθητικές επιχειρήσεις 2016-2017: Σάρωσαν τα σχολεία της Θεσσαλονίκης

Πέντε σχολεία της πόλης μπήκαν στο Top10 και προκρίθηκαν στον τελικό διαγωνισμό, μεταξύ 120 σχολείων που πήραν μέρος στο «Εικονική Επιχείρηση»

Τις 10 μαθητικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν πανελλαδικά και θα διαγωνισθούν για να αναδειχθεί η «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016-2017», κλέβοντας την παράσταση με το ταλέντο τους, τα καινοτόμα προϊόντα και τα πιο πλήρη επιχειρηματικά σχέδια, ανακοίνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Τέσσερα ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα στα Microsoft Showcase Schools 2016-2017

Το Ελληνοαμερικανικόν Εκπαιδευτικόν Ίδρυμα - Κολλέγιο Αθηνών/ Κολλέγιo Ψυχικού, τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα είναι τα σχολεία τα οποία ξεχώρισαν ως Microsoft Showcase Schools για το 2016-2017, για το πολύτιμο έργο τους, που στόχο έχει την ένταξη της τεχνολογίας και της καινοτομίας στη σύγχρονη τάξη. Πιο συγκεκριμένα, έχουν καταφέρει, μέσω καινοτόμων mobile και cloud τεχνολογιών της Microsoft, να ενισχύσουν την εκπαιδευτική διαδικασία προσφέροντας στους μαθητές τους νέους και πιο προσωποποιημένους τρόπους εκμάθησης, εφοδιάζοντας τους με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Yποτροφίες για 3.685 φοιτητές μέσω ΕΣΠΑ - Πώς θα μοριοδοτηθούν οι υποψήφιοι

Το ομώνυμο «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών Φοιτητών που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ)» του ΙΚΥ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, έχει σκοπό να βοηθήσει επιμελείς φοιτητές με χαμηλά εισοδήματα να τελειώσουν τις σπουδές τους εγκαίρως και, παράλληλα, να μεριμνήσει και για φοιτητές με αναπηρίες (ΑΜΕΑ), καθώς και για εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης διαθέτουν φοιτητές και φοιτήτριες του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, οι οποίοι βρίσκονται στον κύκλο προπτυχιακών σπουδών.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Για Απασχόληση Στο Παιδικό Κέντρο ΑΠΘ

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος για εγγραφές στο Παιδικό Κέντρο ΑΠΘ, η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΕΑΔΠ ΑΠΘ), προβαίνει σε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη πιθανών αναγκών σε παιδαγωγικό προσωπικό (νηπιαγωγούς ΑΕΙ, νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής ΑΕΙ, βρεφονηπιοκόμους ΤΕΙ), κατά το θερινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης (Ιούλιος 2017) ή /και κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Εκδόθηκε η απόφαση για πρόσληψη αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή

Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση που αφορά στην πρόσληψη αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή, μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης και βελτιώσεις, στις οποίες προέβη το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, για τη «Ρύθμιση θεμάτων πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις δομές της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης», όσο ήταν σε δημόσια διαβούλευση, υποβλήθηκαν συνολικά 13.937 σχόλια, εκ των οποίων 8.690 επιδοκιμαστικά και 5.204 αποδοκιμαστικά, επί του συνόλου του προτεινόμενου σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης.