Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Μήπως το γραφείο σας προκαλεί αισθητηριακή υπερφόρτωση στα παιδιά;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τις αισθητηριακές ανάγκες του πελάτη σας ανεξάρτητα από τις κλινικές υπηρεσίες που παρέχετε, είτε πρόκειται για εργοθεραπευτική, είτε για φυσιοθεραπευτική, είτε για λογοθεραπευτική, είτε για ψυχολογική παρέμβαση. Όλοι όσοι βλέπουν παιδιά στο γραφείο/ επαγγελματικό τους χώρο και έχουν ένα περιβάλλον με πάρα πολλά αισθητηριακά ερεθίσματα, μπορούν να πάρουν από το κείμενο ιδέες για θετικές περιβαλλοντικές αλλαγές προκειμένου να μειωθεί η αισθητηριακή υπερφόρτωση. 

Εγγραφές στο Κέντρο Πρώιμης Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ένταξη νέων παιδιών στο Τμήμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης της ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής, για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Πώς τα αντικαταθλιπτικά συνδέονται με την εμφάνιση αυτισμού στα παιδιά

Η χρήση από τις γυναίκες αντικαταθλιπτικών φαρμάκων λίγο πριν από, αλλά και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο γέννησης παιδιών με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού.

Δωρεάν ειδικές μπάλες ποδοσφαίρου σε τυφλά παιδιά στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Πρεσβευτής του καινοτόμου προγράμματος «Youthorama» που περιλαμβάνει δράσεις ανοιχτές για την ευρωπαϊκή νεολαία και της διεθνούς καμπάνιας «Όλοι κερδίζουν» στο πλαίσιο της οποίας θα μοιραστούν δωρεάν –για πρώτη φορά παγκοσμίως- πρότυπες μπάλες ποδοσφαίρου σε τυφλά παιδιά, ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Δημογραφική βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας

Μια ελληνική πόλη - με πληθυσμιακό μέγεθος περίπου ίσο με αυτό του Ναυπλίου - έχει σβηστεί από τον χάρτη τα χρόνια της κρίσης. Η ανασφάλεια που έχει προκαλέσει η ύφεση σε συνδυασμό με την εργασιακή αβεβαιότητα λειτουργούν ως θηλιά στη ζωή των νέων ζευγαριών, στραγγαλίζοντας το οικογενειακό τους μέλλον.

Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA στη Θεσσαλονίκη

Στη ...Γη επιστρέφει φέτος ο Διεθνής Διαστημικός Διαγωνισμός της NASA, Space Apps Challenge Greece 2017, ο οποίος ενώ μέχρι πέρυσι είχε ώς αντικείμενο το διάστημα και τις τεχνολογίες του, στη φετινή διοργάνωση αναζητά λύσεις για την κλιματική αλλαγή και το νερό. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός έρχεται μέσα από δύο διοργανώσεις, στις 22 και τις 23 Απριλίου στη Λάρισα και στις 28 έως 30 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. 

Ανοιχτό βιβλίο... οι γειτονιές της Αθήνας την Κυριακή 23 Απριλίου

Γιορτή του βιβλίου σημαίνει γιορτή της ίδιας της ζωής. Γιατί τα βιβλία και οι θησαυροί κάθε είδους που κρύβουν μέσα τους συνδέονται άρρηκτα με πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής μας: με την Ιστορία μας, τα γεγονότα που μας καθόρισαν, τα ταξίδια μας, τις χαρές και τις λύπες μας.

Οι αλλαγές της FIFA για τις μεταγραφές ανήλικων ποδοσφαιριστών

Τις αλλαγές στους κανονισμούς των μετακινήσεων των ανηλίκων παικτών, ανακοίνωσε με επιστολές που έστειλε στις εθνικές ομοσπονδίες η FIFA.

Στον «Οδηγό για την απόκτηση ενός ανήλικου παίκτη», προστέθηκαν νέες εξαιρέσεις στο σχετικό άρθρο 19 των κανονισμών, προκαλώντας πάντως θετική αντίδραση για μεγαλύτερη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο.

Προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στη Λέσβο

Την ανάγκη να υποστηριχθούν δράσεις προετοιµασίας των παιδιών για ένταξη στην εκπαίδευση, να ενισχυθούν ενέργειες ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης των σχολικών κοινοτήτων και της τοπικής κοινωνίας, να λειτουργήσει νηπιαγωγείο στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας Καρά Τεπέ αλλά και να προβλεφθεί για τη νέα σχολική χρονιά η οργάνωση επαρκούς αριθµού τµηµάτων υποδοχής σε σχολεία της πρωτοβάθµιας και της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, τονίζει µεταξύ άλλων ο Συνήγορος του Πολίτη σε έκθεσή του σχετικά µε την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στη Λέσβο, µετά από επίσκεψη κλιµακίου της Αρχής σε σχολεία, ξενώνες και χώρους φιλοξενίας στο νησί.

Αλλάζοντας τους κανόνες της εκπαίδευσης για μια εκπαίδευση για όλους

Γράφει η Μαργαρίτα Γερούκη, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Γιώργος είναι μαθητής της Γ’ Λυκείου σε μια μικρή πόλη κάπου στην ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως χιλιάδες άλλοι συμμαθητές και συμμαθήτριές του αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Έχει όνειρα. Θέλει να περάσει στη Φιλοσοφική. Κάτι παραπάνω, ο Γιώργος θέλει να γίνει Φιλόσοφος. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο με αφορμή μια επιστολή του προς τον πολιτικό φορέα που ανήκω. Την ίδια επιστολή μου είπε ότι θα στείλει και στον Υπουργό Παιδείας μετά το Πάσχα. Πρέπει να καταλάβουν, μου είπε, ότι δεν σκεφτόμαστε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο, αυτό δε σημαίνει ότι δε σκεφτόμαστε!