Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Ένα παιχνίδι για ζόρικα αλλά και λίγο «τεμπέλικα» εκτάκια.

Το τελευταίο διάστημα μια νέα μόδα χτύπησε το σχολείο μας προς μεγάλη χαρά μικρών και μεγάλων. Τα μέχρι πριν από λίγες μέρες θορυβώδη και «επικίνδυνα» με τις μπάλες ποδοσφαίρου και μπάσκετ εκτάκια, άρχισαν να παίζουν ένα αρκετά διαφορετικό παιχνίδι. 

Τα παιδιά που ετοιμάζονται για πανελλαδικές εξετάσεις παρουσιάζουν παχυσαρκία

Την εκτίμηση των διατροφικών συνηθειών και τη διερεύνηση των παραγόντων κινδύνου ως προς την εμφάνιση παχυσαρκίας σε μαθητές και μαθήτριες της 3ης Λυκείου που συμμετέχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις, μελέτησαν οι επιστήμονες Φ. Δικαίος, Ιωάννα –Μαρία Χατζηαδαμ, Π. Δημητροπουλάκης και Β. Τράνακας του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στο Τεχνολογικό Εκαπαιδευτικό ίδρυμα της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων.

Ανθρώπινοι ιστοί του έσω ωτός δημιουργήθηκαν στο εργαστήριο

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα επέτυχαν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν ιστό του έσω ωτός από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα, ένα επίτευγμα που ελπίζεται να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την κώφωση αλλά και για τις διαταραχές της ισορροπίας.

Οι καλές οικογενειακές σχέσεις μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας

Η ποιότητα των σχέσεων που έχουν άνθρωποι με τα παιδιά τους και τους συντρόφους τους μπορεί να επιδρά καθοριστικά στην πιθανότητα εκδήλωσης άνοιας, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Journal of Alzheimer's Disease επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, οι ηλικιωμένοι που έχουν σχέση κατανόησης και υποστήριξης με τα ενήλικα παιδιά τους είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν άνοια, ενώ το αντίθετο αποτέλεσμα συνεπάγεται μια κακή σχέση με τα παιδιά και τον/την σύντροφο και άλλα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Το 4% των Ελλήνων είναι αναλφάβητοι – 130 εκατ. παιδιά στον κόσμο δεν πάνε σχολείο

Πάνω από 130 περίπου εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως δεν εγγράφονται στο σχολείο και περισσότερα από 110 εκατομμύρια μαθητές εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο. Αυτό τόνισε η δρ Ματίνα Στάππα- Μουρτζίνη, οδοντίατρος, τ. πάρεδρος Αγωγής Υγείας Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, μιλώντας σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα «Η Αγωγή Υγείας στη σχολική κοινότητα καθοριστικός παράγοντας της Δημόσιας Υγείας».

Bιονικό χέρι με τεχνητή νοημοσύνη βλέπει και πιάνει μόνο του

Ερευνητές στη Βρετανία κατασκεύασαν ένα βιονικό χέρι με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο βλέπει μόνο του και μπορεί έτσι αυτόματα να πιάνει τα αντικείμενα χωρίς...δεύτερη σκέψη. Η καινοτόμος προσθετική συσκευή υπόσχεται να δώσει νέες δυνατότητες σε ανθρώπους με ακρωτηριασμένα άνω άκρα.

Μαθήματα αυτοπεποίθησης από τον 11χρονο Ζακ

Από τότε που γεννήθηκε έδινε τον δικό του αγώνα, για να αντέξει τις διάφορες επεμβάσεις που θα ακολουθούσαν, για να διορθώσουν τις ανωμαλίες στο πρόσωπο και να προλάβουν τα οποιαδήποτε προβλήματα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν

Δικαστική ανατροπή στο όριο ηλικίας των υιοθεσιών

«Πράσινο φως» για υιοθεσίες ακόμα και όταν ξεπερνιέται η ηλικιακή διαφορά το πολύ έως 50 ετών που επιτρέπεται να υπάρχει ανάμεσα στον θετό γονέα και στο θετό παιδί ανάβει η Δικαιοσύνη. 

Σύμφωνα με το Έθνος, πρωτοποριακή απόφαση περιφερειακού Πρωτοδικείου δέχεται ότι μπορεί να ξεπεραστεί το ηλικιακό αυτό εμπόδιο που προβλέπει ο Αστικός Κώδικας, εάν έτσι εξυπηρετείται το συμφέρον του παιδιού στο οποίο πρέπει πάντα να αποβλέπει κάθε υιοθεσία.