Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Τι κάνουμε στο ΚΕΑ;

Πώς πλαισιώνουμε την ειδική αγωγή με τις υπηρεσίες μας

ΠΟΥ: Σταθερή αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη

Σταθερή, αλλά αξιοσημείωτη αύξηση των δεικτών παχυσαρκίας καταγράφεται στους εφήβους σε ολόκληρη την Ευρώπη, από το 2002 και έπειτα, όπως προκύπτει από νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Παχυσαρκία, στην Πορτογαλία.

Τα τροχαία η Νο 1 αιτία θανάτου των εφήβων παγκοσμίως

Οι περισσότεροι θάνατοι εφήβων σε τροχαία αφορούν πεζούς, ποδηλάτες και οδηγούς μοτοσικλετών ηλικίας 15 έως 19 ετών, ιδίως στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατ' εξοχήν ευάλωτα είναι τα παιδιά που αρχίζουν να πηγαίνουν μόνα τους στο σχολείο με τα πόδια ή με δικό τους μεταφορικό μέσο.

Πτολεμαΐδα: Μαθητές του 1ου Γυμνασίου αναζητούν συμβατό δότη μυελού των οστών για συμμαθητή τους που πάσχει από λευχαιμία ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Μαθητές του 1ου Γυμνασίου αναζητούν συμβατό δότη μυελού των οστών για συμμαθητή τους που πάσχει από λευχαιμία

Στην αναζήτηση συμβατού δότη μυελού των οστών για έναν συμμαθητή τους, ο οποίος πάσχει από οξεία λεμφοπλαστική λευχαιμία, έχουν επιδοθεί μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας “Ίων Δραγούμης” .

Η εκστρατεία τους περιλαμβάνει ενημέρωση των ίδιων των μαθητών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του σχολείου τους από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» Θόδωρο Τσαουσίδη, αλλά και των πολιτών.

Ερευνα: Επενδύστε στους νέους και την εκπαίδευση

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 13 Ευρωμεσογειακές χώρες και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 13.000 άτομα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καλύτερη απάντηση στις διαμάχες και τη ριζοσπαστικοποίηση είναι η επένδυση στις πρωτοβουλίες των νέων και στην εκπαίδευση.

ΗΠΑ: 16χρονος πέθανε στην τάξη μετά από κατανάλωση υπερβολικής καφεϊνης

Ο Ντέιβις Κριπ, είχε πιει ένα καφέ από τα McDonald’s και ένα ενεργειακό ποτό δύο ώρες προτού καταρρεύσει. 

Η κατανάλωση μιας τόσο μεγάλης ποσότητας καφεΐνης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκάλεσε μια κατάσταση γνωστή ως καρδιακή αρρυθμία, κατά την οποία η καρδιά σταματά να χτυπά σωστά. 

Η Θεματική Εβδομάδα στα σχολεία στην ΕΡΤ1

Με αφορμή τη Θεματική Εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που διοργανώνει το υπουργείο Παιδείας στα γυμνάσια της χώρας, οι ειδικοί αναλύουν με τη Μάριον Μιχελιδάκη σε τρεις δίωρες εκπομπές στην ΕΡΤ1, τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές: εθισμός και εξαρτήσεις,έμφυλες ταυτότητες και τέλος διατροφή και ποιότητα ζωής.

17 Μαΐου: Διεθνής Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώνει τις δυνάμεις με φορείς και συνεργάτες του από όλο τον κόσμο συμμετέχοντας στην παγκόσμια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη ζωτική σημασία και λειτουργία των Τηλεφωνικών Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά.