Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Στρατηγικές διαχείρισης του χρόνου για ενήλικες με ΔΕΠΥ

Δυσκολίες στη διαχείριση του χρόνου; Δύο ειδικοί για την ΔΕΠΥ σάς αποκαλύπτουν τις καλύτερες στρατηγικές για να τα κάνετε όλα στην ώρα τους!

Υπάρχουν διαφορετικές ζώνες ώρας και υπάρχει και η ώρα σύμφωνα με τη ΔΕΠΥ. 

Τα εσωτερικά μας ρολόγια δεν έχουν φτιαχτεί με ελβετική ακρίβεια, ούτε μετρούν την ώρα με λεπτά και δευτερόλεπτα. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο ως αλληλουχία, αλλά σαν παρέλαση γεγονότων που συνδέονται με τους ανθρώπους, τις δραστηριότητες και τα συναισθήματα που εμπλέκονται σε αυτά. Νιώθουμε τον χρόνο αντί να τον βιώνουμε. Και αυτό εξηγεί και την ταραχώδη σχέση που έχουμε με τα ρολόγια και τις προθεσμίες. Τι μπορούμε να κάνουμε; 

Bazaar Βιβλίου για τους σκοπούς του Συλλόγου «Φλόγα»

Το διήμερο 27 και 28 Μαΐου, οι βιβλιοφιλικές ομάδες «Βιβλίο-Παρουσιάσεις-Κριτικές» και «Βιβλίο, Ποιο θα ήθελα να διαβάσω» προσκαλούν το κοινό στο «Φιλανθρωπικό Bazaar Βιβλίου» για τους σκοπούς του Συλλόγου: «Φλόγα - Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια».

Ο προσωπικός βοηθός πρωταγωνιστής στις δράσεις του i-living

Στην έννοια του «προσωπικού βοηθού» επικεντρώθηκαν οι εφετινές δράσεις του οργανισμού ανεξάρτητης διαβίωσης Ελλάδας i-Living. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης των Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) που εορτάστηκε στις 5 Μαΐου, ο οργανισμός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποίησε σειρά δράσεων με σκοπό την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης. Πρόκειται για το κίνημα που διασφαλίζει στα ΑμεΑ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, της επιλογής του τρόπου ζωής τους και της ισότιμης συμμετοχής σε αυτή.

Fidget Spinner: Τι είναι αυτό το μικρό gadget που έχει γίνει μόδα σ' όλο τον πλανήτη

Για όποιον δεν το έχει προσέξει ακόμη, μια νέα τρέλα έχει κατακλύσει το Internet τον τελευταίο καιρό και ακούει στο όνομα fidget spinner. Η νέα αυτή μόδα έχει ήδη κάνει πάταγο σε Αγγλία και Αμερική και από τα 50 best-selling παιχνίδια αυτή την στιγμή στο Amazon τα 49 είναι τύπου fidget spinner. 

Το επικίνδυνο για τα παιδιά αντικείμενο μέσα στο μπάνιο

Το πιο επικίνδυνο αντικείμενο μέσα στο μπάνιο μας μπορεί να είναι κάτι ελαφρύ σαν φτερό και μαλακό σαν βαμβάκι. Κι όμως, σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων του Nationwide Children’s Hospital του Οχάιο, οι μπατονέτες για τα αυτιά είναι αυτές που στέλνουν κατά μέσο όρο 34 παιδιά στο νοσοκομείο καθημερινά.

Attachment Parenting: Η θεωρία της προσκόλλησης και οι υπερβολές...

Σε όλον τον κόσμο οι γονείς επιδιώκουν τη δημιουργία ενός στενού συναισθηματικού δεσμού με τα μωρά τους. Το στιλ γονεϊκής συμπεριφοράς που υιοθετούν προσπαθούν επίσης, να έχει σχέση με τις αξίες τους. Κάποια μοντέλα γονεϊκής συμπεριφοράς προσανατολίζονται στον τρόπο ανατροφής που λέει ότι τα παιδιά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μικροί ενήλικες. Άλλα πάλι, θεωρούν ότι για να κοινωνικοποιηθούν τα «ανυπόμονα» παιδιά χρειάζεται πειθαρχία.

Στα ελληνικά... e-ύδατα η «Μπλε Φάλαινα»

Διάχυτη ανησυχία έχει προκαλέσει η υπόνοια ότι η θανάσιμη «Μπλε φάλαινα» έχει καταπλεύσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Το παγκόσμιο φαινόμενο «Blue Whale Challenge» (Δοκιμασία - Πρόκληση «Μπλε Φάλαινα») είναι ένα διαδικτυακό «παιχνίδι» που προσκαλεί εφήβους να υλοποιήσουν μία σειρά από δοκιμασίες διάρκειας 50 ημερών, με αποκορύφωμα την ίδια την αυτοκτονία τους. Η προσέγγιση των ανηλίκων γίνεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εως σήμερα εκτιμάται ότι η «Μπλε Φάλαινα» έχει προκαλέσει πάνω από 300 θανάτους ανηλίκων σε όλο τον κόσμο – αρχής γενομένης από τη Ρωσία, όπου οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 130, αλλά και στο Εκουαδόρ και στη Λατινική Αμερική.

Χορτοφαγική διατροφή: Είναι ασφαλής για τα παιδιά;

Οι γονείς ανέκαθεν πίεζαν τα παιδιά να τρώνε λαχανικά. Πολυετής έρευνα διαπίστωσε ωστόσο, ότι από το 1995 και μετά έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των παιδιών (ηλικίας μεταξύ 8 και 17 ετών) που ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα, γεγονός που γεννά το ερώτημα κατά πόσο μία τέτοια διατροφή είναι ασφαλής για τα παιδιά.

Μουσικοθεατρικό Εργαστήρι για παιδιά στο Μόλυβο

O Φορέας Τουρισμού Μολύβου στο πλαίσιο της διοργάνωσης της 6ης Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας Αρίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 1-8 Αυγούστου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ένα μουσικοθεατρικό εργαστήρι για παιδιά 7-12 ετών, παράλληλα με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν αυτές τις μέρες.